Dünya Kupası'nın açılış maçında gülen Brezilya

20. Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Brezilya, Hırvatistan'ı 3-1 yendi.

Dünya Kupası'nın açılış maçında gülen Brezilya

Brezilya'da gün boyu grevler ve protesto gösterileri yaşanırken bir yandan da futbol heyecanı sürdü. Arena de Sao Paulo'da oynanan maçta ilk gol Hırvatistan'dan geldi. Brezilya'nın hücumcu bekleri Dani Alves ve Marcelo'nun ileri çıkışlarını ve Oscar ile Hulk'un ileride yetersiz defansif katkısıyla ilk bölümde önemli pozisyonlar bulan Hırvatistan, 11. dakikada Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Gol sonrası Brezilya, hücumda daha hızlı oynamaya çalışırken Hırvatistan ise ilk 10 dakikanın aksine geriye yaslandı. Bu taktiksel değişim ev sahbi lehine sonuç vermekte gecikmedi ve 29. dakikada Neymar, sol ayağıyla ceza sahası dışından kaleci Pletikosa'yı tam köşeden avladı.

İkinci yarı düşük tempoda başlarken, Brezilya rakip alanda daha fazla gözükse de pozisyon bulmakta zorlandı. 71. dakikada Fred'in yerde kaldığı pozisyonda Japon hakem Yuichi Nishimura penaltı noktasını gösterdi. Penaltı kararı Hırvatistan tarafının büyük tepkisini çekti. Penaltıyı Neymar kullanırken Pletikosa hamlesine rağmen topu çıkaramadı ve Brezilya 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda Hırvatistan hücumda daha fazla gözükmeye başladı. 90. dakika geride kalırken Perisic'in ceza sahası dışından çektiği etkili ve sert şutu kaleci Julio Cesar son anda çıkarırken dönen topta Oscar, ayağının üstüyle yaptığı vuruşla hem 2002 Dünya Kupası ve Ronaldo hatıralarını canlandırdı hem de Brezilya'yı 3-1 öne taşıdı.

A Grubu'nda yarın Meksika-Kamerun maçı oynanacak. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER