Yüksekova’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacak

Yüksekova Devlet Hastanesi'nin yanına ek bina olarak inşa edilmesi planlanan 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için yer teslimi yapıldı.

Yüksekova’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacak

Yüksekova İlçe Sağlık Müdürü Uzman Doktor Rüveydanur Elçi, Sağlık Bakanlığı bünyesinde yürütülen projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Elçi, Yüksekova Devlet Hastanesi'nin yanına ek bina olarak inşa edilmesi planlanan 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağını duyurdu.

“İnşaatın 700 gün içinde tamamlanması öngörülüyor”

İhalelerin tamamlanıp yer tesliminin yapıldığını belirten Elçi "İhaleyi kazanan firmayla ilgili yazışmalar sürüyor. İnşaat başladığında, 700 gün içinde tamamlanması öngörülüyor. Sözleşme bu şekilde düzenlendi ve inşaatın başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

sd.jpeg

“Çevre bölgelerden gelenlerin de sağlık hizmetine erişimi kolaylaşacak”

Elçi, hastanenin Yüksekova Devlet Hastanesi'nin ön tarafında yer alacağını ve ilçe ile çevre bölgelerden gelen vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, "Yüksekova’nın sağlık hizmetine ulaşımında büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Sadece Yüksekova değil, çevre bölgelerden gelen vatandaşlarımızın da sağlık hizmetine erişimi kolaylaşacak” ifadelerini kullandı.

Bu projeyle birlikte Yüksekova’da sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin önemli ölçüde artması bekleniyor. / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2024, 01:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferda
Ferda - 1 ay Önce

(DÜŞÜNÜN)...sokak köpekleri yüzünden çocuklar,yaşlılar ölüyor,sakat kalıyor.Trafik kazaları oluyor..Salgin hastalıklar yayılıyor.Insanlar sokağa çıkamıyor.. İNSANLAR zarar görürken hatta ölürken tepki vermeyenler sokak köpekleri toplanacak diye ayağa kalktı...resmi gazetede kanun çıktı...SOKAK KÖPEKLERİ DERHAL TOPLANSİN..artık bıktık...Yeter...

SIRADAKİ HABER