Hakkari'ye 20 uzman doktor atandı

Hakkari’ye 117. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile 20 uzman doktor atandı.

Hakkari'ye 20 uzman doktor atandı

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 117. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası'nda 1 tıbbi onkoloji uzmanı, 1 yoğun bakım yan dal uzmanı, 2 adli tıp uzmanı, 2 aile hekimliği uzmanı, 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, 4 iç hastalıkları uzmanı, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 kalp ve damar cerrahisi uzmanı, 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 2 tıbbi mikrobiyoloji uzmanı ve 1 tıbbi patoloji uzmanı atanacağı belirtildi.

Hakkari genelinde kanser taraması yapılacak

Açıklamada, onkoloji uzmanının göreve başlamasının ardından Hakkari genelinde bir kanser taraması yapılacağı ve hastaların ilk tedavilerini olduktan sonra tedavilerine Hakkari'de devam edebilecekleri belirtildi. Bu sayede, kemoterapi almak için Van veya çevre illere gitmek zorunda kalmayacakları ifade edildi.

"Bir doktor yetersiz"

Tedavileri için çoğunlukla Van ve Ankara'ya gitmek zorunda kalan onkoloji hastaları, uzun süreden beri doktorsuz olan Hakkari Devlet Hastanesi Onkoloji Ünitesine atama yapılmasını memnuniyetle karşıladı. Mağduriyetlerinin bir nebze olsun giderildiğini ifade eden bazı hastalar ise sadece bir doktor atanmasını yetersiz buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER