Meclis'teki 'İsrail tehdidi' oturumu sona erdi

TBMM'deki 'İsrail tehdidi' oturumunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konuşma yaptı. Vekillerin de söz aldığı oturum 4 saat 50 dakika sürdü.

Meclis'teki 'İsrail tehdidi' oturumu sona erdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te 'İsrail terörü' oturumunu açtı. Kurtulmuş, "Mesele Türkiye açısından da fevkalade önemdedir" dedi.

TBMM Genel Kurulu, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları, Orta Doğu'da bölgesel savaş riski ve saldırıların Türkiye'ye yansımasıyla ilgili kapalı oturumda toplandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında toplanan kapalı oturum öncesinde; Meclis'teki basın büroları boşaltıldı, kapılar kilitlendi. Genel Kurul salonuna dinleyici ve seyirci alınmadı. Oturuma, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da katıldı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş'un oturumun açılışında yaptığı konuşma şöyle: "İsrail’in maalesef yapmış olduğu ateş çemberinin ateş çukuruna döndürülme çabası aşikardır. Netanyahu bu çukura bütün bölge halklarını atmak istiyor. Mesele Türkiye açısından da fevkalade önemdedir. Özellikle Lübnan’a yapmış olduğu saldırılar sonrası bizim TBMM olarak birlik içerisinde ve milli güvenliği her şeyin üzerinde tutan bir anlayışla emin adımlarla ilerlememiz gerek."

'SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEĞİZ'

"Bu kadar çok insan öldürülmüşken, Gazze’de 1 yıldır katledilen insanların sağlıklı bir istatistik verisi bile yokken. Hala bazı ülkelerin İsrail’in bu saldırgan tavrına karşı sınırsız bir destek verdiğini görmek bizi yaralıyor.

Hala birileri kalkıp ölçülü cevaptan bahsediyorsan bunun bir anlamı vardır, bölgedeki ateş çemberine yeşil ışık yakmaktır. Ölçülü bir cevap verme hakkı acaba kaç on bin insan öldükten sonra ortaya çıkıyor? Bütün bu meseleleri tamamen rasyonel planda, bugün burada konuşacağız. Zaten TBMM’nin ilk günden itibaren ne önemli önceliklerinden birisi olan bölgedeki bu ateşin söndürülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz."

Ardından Kurtulmuş, TBMM'nin kapalı oturuma geçmesi için sunulan önergeyi okuttu. Önergenin oylanmasının ardından kapalı oturuma geçildi. Oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılar hakkında milletvekillerini bilgilendirdi. 

Fidan ve Güler'in konuşmasının ardından ardından siyasi parti grupları ile TBMM'de grubu bulunmayan partilerden iki milletvekili de söz aldı.

Oturum 4 saat 50 dakika saat sürdü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER