Bakan Canikli, sözleşme hükümleri gereği fiziksel ve laboratuvar muayenesi sonuçlanmadan gıda maddelerinin tüketime sunulmasının söz konusu olmadığını belirterek, “İçeriğinde at eti bulunduğu tespit edilen konserveler hiçbir şekilde personelin tüketimine sunulmamıştır. At eti tespit edilen 4 bin 50 kg konserve imha edilmek maksadıyla Kocaeli Tarım il Müdürlüğüne teslim edilmek üzere Gölcük Donanma Komutanlığı depolarında muhafaza edilmektedir” dedi.
Bakan Canikli’nin, CHP’li Tanrıkulu’nun önergesine verdiği yanıtta, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı için 12.500 kg Kavurma Tipi Kutulanmış Et Konservesi tedariği kapsamında; MSB Erzurum Tedarik Bölge Başkanlığınca 08 Ekim 2015 tarihinde Pınarsan İnş.Nak.San. ve Ltd.Şti. ile sözleşme imzalanmıştır. Kavurmanın 8 bin 950 kg’ı sorunsuz tüketilmiş, ancak kalan 5 bin 550 kg için muhtelif zamanlarda kapak açıldığında koku geldiğinin tespiti üzerine, yüklenici firmadan ürünleri değiştirmesi talep edilmiştir. Yüklenici firma tarafından yeni getirilen kavurmalar serolojik analizler için Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmiş, yapılan analizler sonucunda 4 bin 50 kg kavurmada at eti tespit edilmiştir” dedi.
Canikli, söz konusu firmanın kamu ihalelerinden yasaklanması için gerekli işlemlerin başlatıldığı ve 4 bin 50 kg konservenin imha edilmek maksadıyla Gölcük Donanma Komutanlığı depolarında muhafaza edildiğini belirtti. / DUVAR
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 15:22