Ağız temizliğine dikkat etmemek, vitamin eksikliği veya sigara tiryakiliği gibi pek çok unsurdan ötürü diş etlerinde sıkıntı meydana gelebileceğini ifade eden Diş Hekimi Serhat Önen, “Diş eti hastalıkları sinsi bir şekilde ilerleyebilir ve diş kaybı aşamasına gelindiğinde, artık bu durumun geri dönüşü olmaz. Düzenli olarak diş doktoruna gitmek ve diş eti kanamalarını ihmal etmemek önemlidir” dedi.
Diş eti kanamalarına ve diş hastalıklarına karşı bazı tedbirler alınabileceğine dikkat çeken Diş HekimiSerhat Önen, “Dişler gün içinde yemeklerden sonra 2 defa fırçalanmalıdır. Kullanılan diş fırçaları ağzın yapısına da uygun olarak dişlerin rahatça fırçalanmasına imkân vermelidir. Diş fırçalamayı müteakip diş ipiyle diş araları temizlenmelidir. Çünkü diş fırçaları diş aralarını temizlemede yetersiz kalır. Sigara içmekten vazgeçilmelidir. Her 6 ayda bir diş hekimi ziyaret edilerek diş kontrolleri yapılmalıdır. Kullanılan diş fırçasının kılları da sert olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Bütün bunlara rağmen yine de diş eti hastalığının geçmemesi durumunda sebeplerinin başka yerlerde aranması gerekeceğinin altını çizen Diş Hekimi Serhat Önen, yapılan araştırmalara göre diş ve diş eti hastalıklarına kişilerin beslenme şekillerinin de zemin hazırladığını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 16:40