Ahmet Türk: Herkesin gözü Norşin'de

Ağrı’da seçim çalışmalarını sona erdiren DTK Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, yüzlerce araç eşliğinde geldikleri Bitlis’in Norşîn İlçesinde binlerce kişiye seslendiler.

Ahmet Türk: Herkesin gözü Norşin'de
 Ağrı’da seçim çalışmalarını sona erdiren DTK Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, yüzlerce araç eşliğinde geldikleri Bitlis’in Norşîn İlçesinde binlerce kişiye seslendiler. Miting havasında gerçekleşen karşılamada bir konuşma yapan Ahmet Türk, "Herkesin gözü Norşîn’de, sadece dünyanın değil İmralı’da bulunan PKK lideri Sayın Öcalan’ın da gözü ve yüreği Norşîn’de atıyor" dedi.


34 oy farkla 30 Mart Yerel Seçimlerinden BDP’nin zaferle ayrılmasının ardından 1044 nolu sandıktaki bazı seçmen pusulalarının mühürlü olmadığı iddiasıyla 1 Haziran’da tekrar sandık başına gidilecek olan Bitlis’in Norşen ilçesinde seçim çalışmalarına destek vermek için Ağrı’dan gelen DTK eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk’e yüzlerce araçlık bir konvoy eşlik etti.

DTK Eş Başkanları HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP MYK ve PM üyeleri, Belediye eş başkanları, BDP il ve ilçe eş başkanları da tarafından karşılanarak ilçe merkezindeki seçim bürosu önünde bir miting gerçekleştirildi.

Yoğun yağmura karşın toplanan binlerce kişiye hitap eden DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, “Norşîn Kürdistan tarihinde ve mücadelemizde önemli bir yeri vardır. Çünkü Norşîn alimlerin şehridir. Alimlerimiz sadece dinimizi değil Kürtlüğümüzü de öğretiler bize. Zalimlere karşı nasıl mücadele edeceğimizi de öğretiler” dedi.

BDP siyaseti ile düzen partilerinin siyaseti arasında net bir ayrım olduğunu, BDP siyasetinin rantın değil halkın hizmetinde olan bir siyasi anlayışın sahibi olduğunu belirten DTK Eşbaşkanı Türk, "Biz halkımızın hizmetkarı olmak için geliyoruz, bu halkın özgürlüğünü sağlamak için geleceğiz. Herkesin gözü Norşîn’de, sadece dünyanın değil İmralı’da bulunan PKK lideri Sayın Öcalan’ın da gözü ve yüreği Norşîn’de atıyor. İşte öyle bir çalışma yürütelim ve mücadele verelim ki Kürt özgürlük mücadelesini yaratanları ve Sayın Öcalan’a karşı mahcup olmayalım” dedi.

Kürt halkının her yerde özgürlüğü haykırdığını ve özgürlük talep ettiğini dile getiren Türk, özgürlük mücadelesi için, yıllardır Kürdistan’ın dört parçasında ve dünyanın her yerinde özgürlüğü haykıran Kürtlerin talepleri için 1 Haziran seçimlerini kazanmak zorunda olduklarını ifade etti. Türk, "Devlet boş durmadı ve durmuyor. Sizin hakkınızı gasp etiller, şimdi de rüşvetlerle kandırmaya çalışıyorlar. Ama ben biliyorum ki Norşîn halkı onurlu bir halktır, onlara kanmayacaklar ve bizim mücadelemizin kutsal bir mücadele olduğunu biliyorlar. Onun için Belediye Eşbaşkanları arkadaşlarımızı sizlere emanet ediyoruz” diye konuştu.

Türk’ten sonra yağan yoğun yağmur nedeniyle konuşmasını kısa kesen DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise “Bu Allah’ın yağdırdığı kutsal yağmur adına sizleri sizin hakkınızı gasp edenlere karşı mücadele etmeye çağırıyorum. Biliyoruz onların halkın iradesine saygıları yoktur. Tüm hırsızlığa, gasp, talana, tehditler ve rüşvetlere karşı 30 Mart’ta kazanmadınız mı kazandınız. Hani demokrasi diyorlardı nerede onların demokrasisi 3 kez oyların sayıldığı ve Ağrı’da 15 kez sayıldığı bir yerde siz niye bu halkın iradesine saygı göstermiyorsunuz? Onların kendisinden olmayana tahammül etmezler, hele hele Kürtlerin kazanımlarına hiç tahammülleri göstermiyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yağan yoğun yağmura rağmen kitle uzun bir süre alandan ayrılmadı. Daha sonra kitle, sloganlar eşliğinde BDP Norşîn İlçe Örgütü binası önüne kadar yürüyerek, eylemlerine son verdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER