Abdullah Öcalan: Süreci şiddet zemininden siyasi zemine çekecek güce sahibim

43 ay sonra görüş izni verilen Abdullah Öcalan, yeğeni Ömer Öcalan'la İmralı'da bir araya geldi. Öcalan, "Koşullar oluşursa süreci şiddet zemininden siyasi zemine çekecek güce sahibim" mesajı verdi.

Abdullah Öcalan: Süreci şiddet zemininden siyasi zemine çekecek güce sahibim

PKK lideri Abdullah Öcalan'a 43 ay sonra görüş izni verildi. Yeğeni olan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü. Öcalan, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" mesajı verdi.   

Ömer Öcalan görüşmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu: 

"Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz."

'TECRİT DEVAM EDİYOR, SAĞLIĞI YERİNDE'

Ömer Öcalan daha sonra bir tweet daha atarak Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Öcalan, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dedi. 

"23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı." 

YORUM EKLE