Roboski Katliamı sonrası atılan Tweet'e dava

Roboski Katliamı’nın ardından attığı Tweet ile kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Gülyazı Alay Komutanlığı’nda Albay olarak görev yapan Abdullah Baysal’ın şikayeti üzerine Roboskili ailelerden Veli Encü hakkında dava açıldı.

Roboski Katliamı sonrası atılan Tweet'e dava

28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ortasu/Roboski ve Gülyazı/Bujeh köylerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu öldürülen 34 kişinin ailelerinden Veli Encü’ye dava açıldı.

Katliamın yaşandığı dönem Gülyazı Alay Komutanlığı’nda Albay olarak görev yapan sonrasında ise Şırnak Tümen Komutanı görevine getirilen Abdullah Baysal, olay sonrası Encü’nün, Twitter adresinden “Bir komutan bozuntusunun tehditleri karşısında…” şeklinde Tweet atarak kendisine hakarette bulunduğu iddiasıyla Uludere Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet başvurusunda bulundu.

Yapılan bu başvuru üzerine, Uludere Cumhuriyet Savcısı Kemal Şimsek tarafından Encü hakkında “kamu görevlisine hakaret etmek” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame sunulduğu Uludere Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi.

‘Öldüren devlet, aileler hakkında dava açıyor’

Veli Encü, ifade vermeye gitmeyeceğini belirterek ”Roboski Katliamı’nda bir arpa boyu yol almayan yargı söz konusu aileler olunca jet hızıyla harekete geçiyor” dedi.

“Abdullah Baysal’ın kendisi Roboski Katliamı’nın baş sorumlusu olarak yargılanması gerekiyordu. Ama öldüren devlet, biz aileler hakkında dava açıyor.

“Roboski Katliamı’nın failleri yargılanmayıncaya kadar ifadeye vermeye gitmeyeceğim. Roboski katliamında bir arpa boyu yol almayan yargı, söz konusu aileler olunca jet hızıyla harekete geçiyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER