SURİYE'DE EN AZ 25 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye'den bölgede çalışmak üzere görevlendirilen tüm meslektaşlarımızı da Suriye'deki yaşanan tehlikeli durum konusunda uyarmayı bir görev biliyor, daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en az 25 gazetecinin öldürüldüğü, kayıp ve kaçırılan onlarca meslektaşımızın olduğu Suriye, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgelerdir.
Suriye'de çatışan tüm gruplara da gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamu oyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğunu haykırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hayatlarını riske atarak Suriye'ye giden gazeteciler, mermilerin bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriyelilerin yaşadıkları dramı tüm dünyaya duyurmaktadır.''
SURİYE'DE ÇEKTİĞİ BİR FOTOĞRAF İLE ÖDÜL ALMIŞTI
Aygün, 2012 yılında Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda "Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü"ne layık görülmüştü.
Aygün bu ödülü Suriye'de çektiği "Halep'te Muhaliflerin Karakol Baskını" fotoğrafı ile kazanmıştı.
HAYATTA VE SAĞLIKLI
Aygün'den haber alınamaması üzerine Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verildi. Yetkililer, Aygün'ün hayatta ve sağlıklı olduğunu, kendisinin serbest kalmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nden açıklama:
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Gazeteciler için her geçen gün daha da tehlikeli olan Suriye'de bu kez bir Türk meslektaşımız kaçırılmıştır. Derneğimiz üyesi de olan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün'ün, Suriye'de El-Kaide'ye yakınlığı ile bilinen grupların elinde rehin durumda olduğu sanılmaktadır. Aygün'ün kurtarılması için bir süredir sürdürülen çabalarsa maalesef sonuçsuz kalmıştır. Milliyet Foto Muhabiri Bünyamin Aygün'ün bir an evvel ailesine ve sevenlerine kavuşması için başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere yetkililerden yardım bekliyoruz. Türkiye'den bölgede çalışmak üzere görevlendirilen tüm meslektaşlarımızı da Suriye'deki yaşanan tehlikeli durum konusunda uyarmayı bir görev biliyor, daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en az 25 gazetecinin öldürüldüğü, kayıp ve kaçırılan onlarca meslektaşımızın olduğu Suriye, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgelerdir. Suriye'de çatışan tüm gruplara da gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamu oyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğunu haykırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hayatlarını riske atarak Suriye'ye giden gazeteciler, mermilerin bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriyelilerin yaşadıkları dramı tüm dünyaya duyurmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Lütfen serbest bırakın." / ajanslar
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 23:03