İmralı heyeti Yalçın Akdoğan'la görüşüyor

İmralı Heyeti’nden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya geldi.

İmralı heyeti Yalçın Akdoğan'la görüşüyor

İmralı Heyeti’nden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinde gelinen son noktayı masaya yatırmak üzere Başbakanlık merkez binada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya geldi.

Yaklaşık Saat 10:00 civarında başlayan görüşmede, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan çözüm ve müzakere taslağı üzerinde görüş alış verişinde bulunacağı ve hükümetin tutumunun alınacağı tahmin ediliyor.

Heyet ile hükümet arasında gerçekleştirilen görüşmelerin bundan sonra daha gizli bir şekilde yürütüleceği belirtilirken, son İmralı ziyaretinden de kamuoyu iki gün sonra haberdar olabilmişti.

Son İmralı görüşmesinin ardından açıklama yapan heyet Öcalan’ın devlet yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde taslak üzerinde belli bir anlaşmasının sağlandığının kendilerine söylediğini aktaran heyet, hükümetin de taslağı kabul etmesi durumunda diyalogtan müzakere sürecine geçişin yaşanacağını açıklamıştı. Heyetin, Akdoğan ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yapması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER