Derecikli Mucit Aram Kaynak, Bayraktar’ın daveti üzerine Teknofest’te

Derecikli mucit Aram Kaynak, Selçuk Bayraktar’ın davetiyle Teknofest’e katılarak projelerini sergiledi.

Derecikli Mucit Aram Kaynak, Bayraktar’ın daveti üzerine Teknofest’te

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Yeşilova (Anadağ) köyünde yaşayan 14 yaşındaki Aram Kaynak, uzun süredir atık malzemelerden teknolojik aletler yaparak dikkat çekiyor. Aram’ın bu yeteneğinden haberdar olan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, genç mucidi 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenlenen Teknofest’e davet etmişti.

Aram, dün başlayan Teknofest’e amcası Habip Kaynak ile birlikte katıldı. Kendi adına ayrılan stantta yaptığı elektronik cihazları sergileyen Aram, bu etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, kendisini davet eden Bayraktar’a teşekkür etti.

“Aram, Türkiye’nin küçük mucidi olarak daha büyük başarılara imza atabilir” Aram’ın amcası Habip Kaynak da yeğeninin mutluluğuna tanıklık ettiğini belirterek, “Teknofest’e Selçuk Bayraktar’ın özel misafiri olarak katıldık. Aram’ın ne kadar mutlu olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Selçuk Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aram’ın uçaklara olan merakı daha da arttı. Eğer Aram’a gerekli imkanlar sağlanırsa çok daha iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Burada Kızılelma ve İHA’lara olan ilgisini gözlemledim. Gerçekten Aram, Türkiye’nin küçük mucidi olarak daha büyük başarılara imza atabilir” dedi. / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2024, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER