KDP, KNK dahil birçok kuruma baskın düzenledi

KDP asayişi, Hewler, Dihok ve Zaxo'da aralarında KNK temsilciliği, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Hewler Bürosu'nun da bulunduğu bir çok kuruma baskın düzenledi. Baskında çok sayıda kişinin gözlatına alındığı bildirildi.

KDP, KNK dahil birçok kuruma baskın düzenledi

Rojava'ya yönelik AKP hükümeti ile aynı çizgide hareket ederek ekonomik ambargo uygulaması, sınır bölgesinde hendekler oluşturmasıyla büyük tepki toplayan KDP, daha da ileri giderek bugün denetimindeki 3 kente çok sayıda kuruma baskınlar düzenledi. 

Edinilen bilgilere göre KDP asayışı, Hewler, Dihok ve Zaxo'da Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK), Dicle Haber Ajansı (DİHA), Roja Welat Gazetesi, Yurtsever Gençlik Merkezi, Kürdistan Özgür Kadınlar Kurumu (RJAK) temsilcilik ve bürolarına baskınlar düzenledi.  

Baskınlarda bürolarda bulunan çok sayıda eşyaya el konulurken, aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Baskının gerekçesi, gözaltına alınanların sayısı ile nerede tutuldukları hakkında bir bilgi edinilemedi. 

KDP Hewler yönetimi, önceki gün de , PÇDK'liler tarafından 1997'de Hewler'de KDP tarafından gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitirenleri anma amacıyla, 'Hewler Katliamında Yaşamın Yitirenlerin Yakınları Hêvî Derneği'nin Kürdistan Parlamentosu önünde yaptığı eyleme tepki göstererek, PÇDK'yi yasa dışı ilan etmişti.

KDP'nin özellikle Rojava konusunda son dönemde Türkiye ile ortak siyasi hatta buluştuğu çizgi, yapılan açıklamalar ve verilen demeçler ile kendisini göstermişti. Türkiye ile Bölge'de yürütülen ortak politikalar doğrultusunda birkaç ay önce KDP lideri Mesut Barzani Başbakan Erdoğan'ın Amed mitinginde boy göstermişti. O buluşmadan bu güne artan yakınlık doğrultusunda, başta Rojava'ya uygulanan ambargo ve sınıra hendek kazma politikası gelinen aşamada Kürt kurumlarına dönük yönelime dönüştü. / anf

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 08:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
hafiz yürtsever
hafiz yürtsever - 10 yıl Önce

kdpden bu beklenir kürdistan hukümetiişte barzani zihniyeti

SIRADAKİ HABER