Yüksekova'da ILS cihazı kurulumu başladı

Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda ILS (Instrument Landing System) cihazı kurulumu için çalışmalar başladı.

Yüksekova'da ILS cihazı kurulumu başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uzun süredir beklenen ILS (Instrument Landing System) cihazı kurulumu için çalışmalar başladı. Havalimanında ILS sisteminin eksikliği büyük sorunlara yol açıyordu.

whatsapp-image-2024-08-05-at-22-58-26.jpeg

Yüksekova'nın İnanlı Mahallesi'nde kurulumuna başlanan cihaz, bölge halkı için büyük bir rahatlama getirecek. Çalışmalarla ilgili bilgi veren şantiye sorumlusu Abdulkadir Seven, 170 bin dönüm arazi üzerinde kurulacak ILS cihazı için 2000 metre uzunluğunda perde duvar inşa edileceğini belirtti. Ayrıca, bu duvarın yarısı kadar, 380 metre uzunluğunda bir beton yol yapılacak.

whatsapp-image-2024-08-05-at-22-57-42.jpeg

İnşaat sürecinin Kasım ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Ağustos ayının başında çalışmalara başladıklarını ifade eden Seven, şu an perde beton yapım aşamasında olduklarını ve hızla ilerlediklerini söyledi.

Seven, "Bu cihazın kurulmasıyla beraber vatandaşlar rahatlıkla gelip gidecek. Artık kış aylarında çok fazla sıkıntı çekmeyecekler. Uçaklar daha rahat iniş yapabilecek. Yüksekova halkına hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-08-05-at-22-57-01.jpeg

ILS cihazının kurulması, özellikle yoğun sis nedeniyle yaşanan uçuş gecikmelerini ve iptallerini azaltacak. Uçaklar, ILS cihazı sayesinde pisti daha iyi görebilecek ve güvenli bir şekilde iniş yapabilecek. / Yüksekova Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER