Yüksek: 'Kobani, Kürt ve Türk devrimcilerinin zaferidir'

Diyarbakır’da Suruç’ta Kobani zaferi kutlandı. Kutlamaya binlerce kişi katıldı.

Yüksek: 'Kobani, Kürt ve Türk devrimcilerinin zaferidir'

Diyarbakır’da ve Urfa’nın Kobani sınırı olan Suruç’un Mehser köyünde yapılan Kobani zaferi kutlamasına binlerce kişi katıldı.

Diyarbakır’da konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Kobani’deki zaferin Kürt ve Türk devrimcilerin zaferi olduğunu söyledi. Suruç’ta yapılan eylemlerde konuşan DBP Eşbaşkanı Emine Ayna ise, Kobani zaferini Öcalan’ın özgürlüğüyle taçlandıracaklarını söyledi.

Diyarbakır’da konuşan DBP İl Eşbaşkanı Şimşek, “Kobani zaferi Öcalan’ın özgürlüğünün müjdecisidir” ifadesini kullanırken Kamuran Yüksek Kobani zaferi için, “Fedai Kürt kadınlarının, gençlerinin, Türkiye’nin dört bir yanından Türk devrimci yoldaşların yarattığı bir zaferdir” dedi.

Kutlamalara telefonla bağlanarak katılan Asya Abdullah, “Bugün Kobani’den çıkan direniş ve zafer mesajı, insanlık tarihine yazıldı. Kobani direnişi bütün halkımızın direnişidir. Kobani’nin başarısı, Şengal’in başarısı olacaktır. Kısa sürede umuyoruz ki bu zaferi Şengal’de de gerçekleştireceğiz” dedi.

diyarbakır-kobani-kutlama-27012015

Suruç’ta Kobani kutlaması

DBP Eşbaşkanı Emine Ayna, Kobani zaferini, demokrasiden yana olan dünya halklarının faşizme karşı zaferi olarak niteleyerek, “Ortadoğu’yu özgürlükle tanıştıran PKK, HPG, YPG ve YPJ güçlerine tüm insanlık adına teşekkür ediyoruz. Bu zaferi Öcalan’nın özgürlüğüyle taçlandıracağımız günler yakındır” dedi.

suruç-kobani-kutlama

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER