YDG-H, YDG-K: İstanbul'daki patlamalarla alakamız yok

YDG-H ve YDGK, İstanbul’da halkın kullandığı birçok alana bırakılan el yapımı patlayıcılar ile alakalarının olmadığını açıkladı.

YDG-H, YDG-K: İstanbul'daki patlamalarla alakamız yok

Yazılı bir açıklama yapan YDG-H ve YDGK koordinasyonu, Kürt halkı ve Kürdistan özgürlük hareketi olarak hassas bir süreçten geçildiğini belirtti. AKP hükümetinin hem halk gerçekliğine doğru yaklaşmadığı, hem de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın verdiği müzakere taslağını boşa çıkarmak için kimi provokatif girişimler içerisinde olduğunu belirten YDG-H ve YDGK Koordinasyonu, “Son olarak 18 Ocak 2015 tarihinde İstanbul’da birden çok yere ve halkın kullandığı alanlara bırakılan el yapımı patlayıcıların gençlik hareketimiz YDG-H tarafından üstlenildiğini medya yansıtmıştır. Bu haberin doğru olmadığı ve YDG-H ve YDG-K olarak yaptığımız araştırma sonucunda bu patlayıcılarla İstanbul birimlerimizin hiçbir ilişkisi olmadığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Bu ve benzeri provokatif eylemlerin AKP’nin kirli politikalarının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sunduğu taslağa olumsuz yaklaşılmasının sonucu olduğunun anlaşılmasının zor olmadığı da vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: “Gençlik hareketi olarak Önderliğe ve hareketimize bağlılığımız tartışılmazdır. Özgürlük hareketi ve Önder Apo’nun militanı olarak her süreçte genel perspektifin ve stratejinin uygulanmasının öncü gücüyüz. Önderliğimiz ve Hareketimizin hiçbir talimatını tartıştırmadığımız gibi talimatın uygulanması için her türlü fedakarlığı yapmışız ve yapmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER