Vali Ali Çelik, Yüksekova'nın köylerini ziyaret etti

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova'nın Tuğlu (Hacıyan) , Yeşiltaş (Şıtazın) ve Dağlıca (Oremar) köylerini ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri sundu.

Vali Ali Çelik, Yüksekova'nın köylerini ziyaret etti

Vali Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve birim amirleri ile Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen eşliğinde Yüksekova'nın Tuğlu (Hacıyan) , Yeşiltaş (Şıtazın) ve Dağlıca (Oremar) köylerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında çiftçilerin köylerinde yaşadıkları sorunları dinleyen Vali Çelik, çözüm yolları üzerinde istişarelerde bulunarak ilgili birimlere talimat verdi.

Yüksek rakımlı köylerde tarım ve hayvancılık incelemesi

1500 rakımlı köylerdeki çiftçilerin yürüttükleri tarım ve hayvansal faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Çelik, yetiştirilen ürünleri inceledi. Fidenin projelerinden yararlanan çiftçilerin meyve, sebze ve diğer ürünlerini araştıran Vali Çelik, Hakkari'de tarım ve hayvancılığın daha verimli hale gelmesi için gerekli destek hizmetlerini sağlama taahhüdünde bulundu.

Dağlıca köyünde basın mensuplarıyla röportaj

Dağlıca köyünde basın mensuplarıyla röportaj gerçekleştiren Vali Çelik, köylülerin yaşam koşullarını iyileştirmek adına ulaşım, altyapı, sulama bağlantıları ve içme suyu sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.

Çiftçilere bereketli hasatlar diledi

Ziyaretlerinin sonunda Vali Çelik, çiftçilere bereketli hasatlar dileyerek, samimi misafirperverlikleri için teşekkür etti ve kolaylıklar temenni etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER