10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan TGC, "Siyaset, sermaye, medya sarmalında gazetecilik mesleğinin her gün biraz daha erozyona uğradığı, sadece 2014 yılında 700’ü aşkın gazetecinin işten atıldığı, yasaklamalarla, haber saklamalarla kamuoyunun bilgilenme kanallarının tıkandığı bir ortamda batının en özgür basını olmaktan mutsuzuz" dedi.
İKTİDAR YAZILI VE GÖRSEL BASININ YÜZDE 80'İNE EGEMEN
İktidarın yazılı ve görsel basının yüzde 80'ine egemen olduğu bir ortamda bağımsız, bağlantısız gazetecilik yapılamadığı için batının en özgür basını olmaktan mutsuz olduklarını belirten TGC, mesajında şunlara yer verdi:
"İktidara muhalif her gazetecinin her yazar-çizerin ve aydının düşünceyi ifade özgürlüklerinin kısıtlandığı, temel hak ve özgürlüklerin yasaklarla kuşatıldığı yeni Türkiye’de batının en özgür basını olmaktan mutsuzuz.
İktidar Türkiye’de batının en özgür basını olduğunu düşünüyor. Ama biz hukukun üstünlüğünün değer yitirdiği, düşüncelerini yazıp çizdikleri için 200’e yakın gazetecinin cezaevine girip çıktığı Türkiye’de batının en özgür basını olmaktan mutsuzuz. İktidarın etkisiyle gazete sahiplerinin çalışanlara uyguladığı baskılar nedeniyle mutsuzuz. Sahada çalışan muhabir, kameraman, foto muhabiri ve kameramana yönelik polis şiddetinin olağanlaştırılıp cezasız bırakılmasına tanık olmaktan mutsuzuz.
Çalışan gazetecilere 5953'le değişen 212 sayılı Basın İş Yasası'nın uygulanmadığı ve sendikalı olmanın işten atılma nedeni sayıldığı bir ülkede batının en özgür basını olmaktan mutsuzuz. Gazete ve görsel medyada çalışan emekçilerin yoksulluk düzeyinde maaş aldığı Türkiye’de batının en özgür basını olmaktan mutsuzuz."
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 09:49