Suriye ve Irak'ta 73 Fransız vatandaşı çete öldürüldü

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Suriye ve Irak’taki radikal dinci örgütlere katılan Fransız vatandaşlarından 73’ünün öldürüldüğünü duyurdu.

Suriye ve Irak'ta 73 Fransız vatandaşı çete öldürüldü
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Suriye ve Irak’taki radikal dinci örgütlere katılan Fransız vatandaşlarından 73’ünün öldürüldüğünü duyurdu. Cazeneuve, toplamda bin 400 Fransız vatandaşının bu ülkelere gittiğinin tespit edildiğini de kaydederken, ölenlerin sayısının Ocak başında 70 olduğunu belirtti.


Sonbaharda parlamentodan geçen anti-terörizm yasasına da değinen Cazeneuve, bu sayede Suriye, Irak veya diğer ülkelerdeki çatışmalara katılmaya gideceğinden şüphelenilen kişilere yurtdışına çıkış yasağı getirildiğini hatırlattı. Cazeneuve, yasa ile birlikte bu kişilerin kimlik belgelerine de el konulabildiğinin altını çizdi.

İçişleri Bakanı, ‘cihat’ adı altında bu ülkelere giden gençlerin Fransa’ya dönmeleri halinde psikolojik olarak ‘bitmiş’ olduklarını söylerken, yeni yasalarla alınan önlemlerin ‘riskleri önlediğini’ savundu.

Fransa hükümeti Paris’teki kanlı saldırılar sonrasında İçişleri Bakanlığı bünyesinde büyük çoğunluğu istihbarat alanında olmak üzere bin 400 yeni çalışan alımı kararı almıştı. Hükümet ayrıca 425 milyon euro tutarında iletişim ve istihbarat sistemi alımı yapacağını duyurmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER