Sözcü Bölge’de ölüm mü istiyor?

Muhaliflik adı altında provokatif haberleri ile bilinen Sözcü gazetesi, yine kışkırtıcı bir habere imza attı. Gazete Kürt illerinde polisin eylemlere müdahale etmediğini söyleyerek Bölge’de günlerdir süren saldırıları da görmezden geldi.

Sözcü Bölge’de ölüm mü istiyor?
Muhaliflik adı altında provokatif haberleri ile bilinen Sözcü gazetesi, yine kışkırtıcı bir habere imza attı. Gazete Kürt illerinde polisin eylemlere müdahale etmediğini söyleyerek Bölge’de günlerdir süren saldırıları da görmezden geldi. Sözcü polisi ‘sabretmekle’ suçladı.

Sözcü, doğu  ve batı karşılaştırmasıyla Başbakanın polisler için sarf ettiği “Polis nasıl sabrediyor anlamıyorum” sözüne gönderme yaparak, Bölge’de polisin halka saldırmamasını eleştirdi. “Doğu’da sabır küpü batıda sinir küpü” manşeti atan gazete, ilk spotunda  “PKK ve yandaşları bölgede yakıyor, yıkıyor polise saldırıyor. Polis ise ‘açılım bozulmasın’ diye seyrediyor iyi sabrediyor” ikinci spotunda ise, “Batı’da sinir küpü Polis sabretmiyor gösterilerde sürekli orantısız güç kullanıyor Silahına saldırıp gerçek mermiyle ateş ediyor, insanları öldürüyor” dedi. Okmeydanı ve Cizre üzerinden ‘örnekler’ sunan gazete fotoğraflarla da kendince analiz yaptı.

Bölge’de polisin silah kullanmamasından, halka saldırmamasından yakınan Sözcü’ye sosyal medyadan da tepki geldi. Birçok kullanıcı Sözcü’yü Akit gazetesi ile benzeterek gazetenin ırkçılık yaptığını söyledi.

Sözcü’nün bu manşeti hazırladığı saatlerde ise Rojava Türkiye sınırında askerler bir kadını daha öldürdü. Rojava’dan Türkiye’ye geçmek isteyen dört kişinin askerlerce alıkonulması üstüne askerleri engellemeye çalışan Sua Hüseyin el Ubeyt isimli kadın göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Öte yandan Sözcü gazetesinin bahsettiği Cizre’de polis bir haftadır halka saldırıyor. Lice’de ve Yüksekova’da kalekol yapımının durdurulması, askeri yığınaklara son verilmesi, çözüm süreci için yasal statü isteyen gençlerin eylemlerine polisler, gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırılmaya devam ediliyor. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER