Silopi’de elektrik protestosu, DEDAŞ ateşe verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde günlerdir devam eden elektrik kesintilerini protesto eden ilçe sakinleri, Habur-Silopi yolunu trafiğe kapatarak, yol güzergahında bulunan DEDAŞ binasını ateşe verdi.

Silopi’de elektrik protestosu, DEDAŞ ateşe verildi

Kuzey Kürdistan’ın bir çok kentinde son günlerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu durum halkın yoğun tepkisine yol açıyor. Özellikle Mardin ve ilçeleri ile Şırnak’ın Silopi ilçesinde günlerdir protesto eylemleri yapılıyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde günlerdir devam eden elektrik kesintisine tepki gösteren ilçe sakinleri, Habur-Silopi yolunu trafiğe kapattı.

Çok sayıda protestocu, yolun trafiğe kapatılmasının ardından yol güzergahında bulunan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) binasına girerek, binadaki malzemeleri ateşe verdi.

Eylem yerine çok sayıda zırhlı araç ile gelen polis, protestocular tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. İlçe sakinleri de polisin müdahalesine taşlar ile karşılık verdi. Polisin sıktığı gaz bombaları nedeniyle yoldan geçen çok sayıda kişi fenalık geçirdi.

DEDAŞ binasının çevresinde yoğun polisiye önlem alan polis ile eylemciler arasındaki çatışmalar akşam saatlerinde devam ediyordu.

Bu arada Federal Kürdistan Bölgesi'nden gelen tırlar yolun eylemciler tarafından trafiğe kapatılması nedeniyle kontaklarını kapattı. Yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER