Küçükçekmece Halkalı’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmaları çerçevesinde açılan seçim irtibat bürosuna yönelik dün akşam saatlerinde içeride partililerin bulunduğu sırada silahlı saldırıda bulunulması partililerce büro önünde kınandı. Partililer gerçekleşen saldırıyı attıkları “Baskılar bizi yıldırmaz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla proteste etti.
HDP İl Eş Başkanı Şamil Altan, protesto eyleminde yaptığı kısa konuşmada, görünürde iki adayın olduğu ve iki çizginin yarıştığı eşit koşullarda yürümeyen Cumhurbaşkanlığı seçiminde, çetelerin hedefinde olduklarını söyledi. Altan, kendilerine yönelen çetelerin bir takım karanlık güçler tarafından doğrudan gönderilmeseler bile bizzat Başbakan’ın söylemlerinin çeteleri demokratik, sosyalist her kesime yönlendirdiğini dile söyledi.
Halka dayalı bir seçim kampanyası yürüttüklerinin altını çizen Altan, “Biz bu seçimde nasıl yürümek istiyorsak öyle yürüyeceğiz. Bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz” dedi.
Altan’ın ardından hazırlanan basın metni HDP Küçükçekmece İlçe Örgütü Eş Başkanı Neriman Altıntaş tarafından okundu.
Türkiye’nin yeni bir demokratik sürecin arifesinde olduğunu dile getiren Altıntaş, bu yzüden maruz kaldıkları ırkçı-faşist saldırıların barışın, demokrasinin, özgürlüğünün kazanmasını engelleyemeyeceğini vurguladı. Seçimlerin demokratik barışçıl bir ortamda geçmesi için seçim güvenliğini sağlamaları konusunda yetkilileri uyaran Altıntaş, “Saldırganlar hakkında her türlü yasal hakkımızı kullanacağız” diyerek saldırıyı kınadı.
Okunan açıklamanın ardından yeniden atılan sloganlarla saldırının kınanmasıyla eylem sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 10:35