OHAL Komisyonu'nun ret gerekçesi ortaya çıktı!

KHK ile ihraç edilen kamu çalışanlarının ilk itiraz noktası OHAL İnceleme Komisyonu'nun verdiği bir ret kararının gerekçesi ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan ret gerekçesinde, "ByLock kullanımı, tanık ifadeleri üzerinden örgüt referansıyla işe girme, mülakat komisyonu üyelerinin ihraç edilmiş olması, eşinin açığa alınmış olması" gibi iddialar yer aldı.

OHAL Komisyonu'nun ret gerekçesi ortaya çıktı!
OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen 104 bin 657 kişi OHAL İnceleme Komisyonu’na başvuru yaptı. Komisyon, bugüne kadar yaptığı incelemelerinde 3 bin 110 başvuruyu karara bağladı. Ancak bu kararlar açıklanmadı. Komisyon aldığı kararları başvurucunun ihraç edilmeden önce çalıştığı kuruma tebliğ etti, söz konusu kurum da kararı başvurucuya iletti.


İtirazı reddedilen kişi Komisyon’un ret kararını KHK ile ihraç edilenlerin sosyal medyada kurdukları bir sayfada paylaştı. Başvurucunun kimlik bilgileri gibi kişisel bilgileri kapatılarak yapılan paylaşıma göre karar Komisyon’un 18 Aralık 2017 tarihli toplantısında alındı. 675 sayılı KHK ile ihraç edildiği anlaşılan başvuru sahibinin dosyasını görüşen Komisyon, personel bilgi dosyasına dayanarak kişi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

BYLOCK KULLANIMI: FETÖ/PDY mensuplarının örgüt içi iletişimde kullandıkları “ByLock” programının kullanıcısı olduğu ve kullanım bilgisinin bulunduğu tespit edilmiştir.

TANIK BEYANLARI: Kurumundan Komisyon’a intikal ettirilen personel bilgi dosyasında; başvurucunun mahallinde yapılan araştırmada örgüt referansı ile işe girdiği, eşinin öğretmen olup açığa alındığı, adliye memurlarındaki para trafiğinin bu kişide olabileceği, aleyhine tanık beyanlarının olduğu bildirildi.

MÜLAKATI YAPANLARA İHRAÇ: Personel bilgi dosyasında; memuriyete alım sırasında mülakat heyetinde bulunan görevlilerin kamu görevinden çıkarıldığı, görev mahallinden gelen değerlendirme yazısında örgüt ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu bildirildi.

Başvuruyu reddeden Komisyon kararında, başvurucunun 60 gün içerisinde yargıya gidebileceği belirtildi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER