Niğde'de Kürt öğrencilere saldırı

Niğde’de Kürt öğrencilerin kaldığı bir ev, dün gece saldırıya uğradı. HDP ise yaptığı açıklamada saldırıyı kınadıklarını belirterek “Daha önce bu yöndeki kaygılarımızı dile getirmiştik” dedi.

Niğde'de Kürt öğrencilere saldırı

Niğde’de  Niğde Üniversitesi (NÜ) Beden Eğitimi Yüksel Okulu (BESYO) öğrencilerinin evlerine tehdit içeren not bırakıldıktan sonra dışarıdan taşlandı ve dairenin salon pencereleri kırıldı.

Öğrencilerin polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen polislerin notları inceledikten sonra olay yerinden ayrıldıkları belirtildi. Polisin olay yerinden ayrılmasından kısa süre sonra da plakası tespit edilemeyen beyaz bir araçtan inen 3-4 kişilik bir grup öğrencilerin evlerini yeniden taşladı.

Konuya ilişkin Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) konuşan öğrenciler, son 20 gündür okul içinde ve oturdukları evleri civarında milliyetçi söylemlerle sözlü tacize uğradıklarını, sosyal paylaşım sitelerinde tacize uğradıklarını ve hedef haline getirildiklerini söyledi.

Öğrenciler ayrıca ‘BEYSO magazin’ isimli bir paylaşım sitesinden de fotoğraflarını yayınlayarak kendilerini hedef haline getirdiğini ve Kürt olmalarından dolayı saldırıya uğradıklarını ifade etti.

Niğde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü de konuya ilişkin açıklama yaparak “Yaşananlar son günlerde üniversitelerde tırmandırılan şoven ve milliyetçi histeri dalgasının bir uzantısı olduğu, faillerinin kimler olabileceği ve neyi murat ettikleri bizce bilinmektedir. Gençlerimizi provokasyonlarına alet etmek isteyenlere karşı örgütlü demokratik tepkilerimizi göstermekten bir adım dahi geri atmayacağımızı, her koşulda demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesine bağlılık ilkemizden hareketle ırkçı saldırılara pabuç bırakmayacağımız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER