Mısır'daki protestolarda ölü sayısı 20'yi buldu

Mısır’da Hüsnü Mübarek yönetiminin devrildiği, 25 Ocak’ta başlayan olayların 4. yıl dönümünde düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerde polisin müdahalesi sonucu ölü sayısının 20’ye yükseldiği belirtildi

Mısır'daki protestolarda ölü sayısı 20'yi buldu

Mısır’da eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in halk ayaklanmasıyla devrildiği 25 Ocak 2011’in dördüncü yıl dönümünde birçok kentte Abdülfettah el Sisi hükümetine karşı gösteriler düzenlendi.

Polisin müdahalesi ve çıkan çatışmalarda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının en yüksek olduğu bölge, panzerlerden gösterilerin üzerine ateş açılan Matariye bölgesi oldu.

Özellikle Kahire’nin Matariye semti ile İskenderiye’nin Bahire bölgesinde İhvan hareketi taraftarları ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi. Olaylarda 100’den fazla insanın da yaralandığı ifade ediliyor.

Cumartesi günü Sosyalist Halk İttifakı Partisi üyesi 32 yaşındaki Şeyma Es Sabba isimli kadın gösterici sokak ortasında vurularak öldürülmüştü. Sosyalist Halk İttifakı Partisi Başkan Vekili Midhat ez-Zahid, Es Sabba’nın ölümünden polisin sorumlu olduğunu belirterek “Şeyma ve beraberindekiler 25 Ocak Devrimi’nin şehitleri için Tahrir Meydanı’ndaki anıta çiçek bırakmaya gidiyorlardı” dedi.

Mısır’da eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek’e karşı ayaklanma 25 Ocak 2011 tarihinde başlamıştı. Tahrir Meydanı’nın onbinlerce kişi tarafından işgal edildiği ve günler süren gösterilerde 800’den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER