Meteoroloji'den 9 ile sıcaklık uyarısı: 40 derecenin üzerine çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, 19 Haziran günü yurdun kuzeydoğusunda, Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Denizli, Uşak, Burdur'un kuzeyi ve batısı, Isparta'nın kuzeyi ve batısı, Afyonkarahisar'ın güneyi ve Van'ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. 9 ilde ise sıcaklık 40 derecenin üzerinde olacak.

Meteoroloji'den 9 ile sıcaklık uyarısı: 40 derecenin üzerine çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzeydoğusunda, Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Denizli, Uşak, Burdur'un kuzeyi ve batısı, Isparta'nın kuzeyi ve batısı, Afyonkarahisar'ın güneyi ve Van'ın doğu kesimlerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bunun dışında, yurdun diğer bölgelerinde az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Ancak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı beklenmesi dikkat çekiyor.

EN SICAK İL 43 DERECE İLE AYDIN OLACAK

9 ilde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkacak. Hava sıcaklığı Aydın'da 43, Şanlıurfa'da ve Kahramanmaraş'ta ise 42, Kilis, Batman ve Diyarbakır'da 41, Denizli, Gaziantep ve Adıyaman'da 40 derece olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER