EN AĞIR ZARAR BURSA'DA
Marmara ve Ege bölgelerinde etkili olan şiddetli lodos fırtınası hem can aldı hem de birçok kentte milyonlarca liralık zarara yol açtı. En ağır zarar Bursa'da oldu. 2 günde 2 kişinin öldüğü kentte 110 kişi de yaralandı.
DEV VİNÇ TAKSİNİN ÜZERİNE DEVRİLDİ
Ağaçları kökünden söken, çatıları uçuran, hızı saatte 107 kilometreye kadar çıkan şiddetli fırtına, dün sabah Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Timsah Arena inşaatındaki dev vinci devirdi. Nilüfer Deresi üzerindeki köprüye büyük bir gürültüyle düşen vinç, Fatih Demirkıran (28) yönetimindeki taksiyi altına aldı. Ağır yaralanan araç sürücüsü Demirkıran, Çekirge Devlet Hastanesi'nde bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Araçta bulunan Kübra Ablak ise tedavi altına alındı. Vincin devrildiği istikamette bulunan Bur saray hattı da kullanılamaz hale geldi, seferler iptal edildi.
ÇATIYLA BİRLİKTE HAVALANDI, BAHÇE DUVARINA ÇARPARAK ÖLDÜ
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Çeltikçi mahallesinde çiftçilik yapan 42 yaşındaki Nefi Beyhan, samanlığın çatısının uçmasını engellemek için çatının ayaklarını traktöre bağlamak istedi. Rüzgarla havalanan çatı, Beyhan'ı da beraberinde uçurdu. Çatıyla birlikte yükselen Bayhan, bahçe duvarına çarparak yere düştü. Beyhan olay yerinde hayatını kaybetti.
O ÇATIDAN UÇTU, ÇATI BAŞINA DÜŞTÜ
Balıkesir'in Börezli mahallesinde de ahırının çatısına tamire çıkan İbrahim Şemdil (50), rüzgârın etkisiyle havalanan çatıdan toprak zemine düştü. Birkaç saniye sonra da yerinden kopan metal çatı Şemdil'in üzerine devrildi. Ağır yaralı olarak Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şemdil, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Danişment köyünde de Abdullah Aydemir (84), fırtınanın hasar verdiği çatısını onarmak istedi. Rüzgârla kopan bir çatı parçasının başına isabet ettiği Aydemir hayatını kaybetti.
Samsun'da da lodosun uçurduğu samanlığın çatısı, tarlada çalışan Kamile Değirmenci'nin (63) üzerine düştü. 4 çocuk annesi kadın tarlada can verdi.
GÖKTEN KİREMİT VE AĞAÇ YAĞDI
Bursa'nın İnegöl, Yıldırım ile Osmangazi ilçelerinde ise çok sayıda ağacı kökünden söken şiddetli rüzgâr, birçok evin çatısını uçurdu. Gökten yağan kiremit ve diğer parçalar çok sayıda araçta maddi hasara yol açtı.
Yakındoğu çevre yolunda bir prefabrik konteyner de yola savruldu. Trafikte tehlike yaratan konteyner nedeniyle İzmir yönünde sağ şerit trafiğe kapandı. İnegöl'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 11 kişinin hastaneye kaldırıldı. Şiddetli lodosun kopardığı elektrik kablolarına TEDAŞ ve belediye ekipleri yetişmekte zorlandı.
İSTANBUL'UN EN HIZLI RÜZGARI 1970'DE ESMİŞTİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, İstanbul'da bugüne kadar ölçülmüş en hızlı rüzgâr 17 Ocak 1970'te, saatte 113.4 kilometreyle esti. Dün ise rüzgârın hızı 85 km'yi buldu. Beşiktaş'ta ise üç metreyi bulan dalgalar nedeniyle Üsküdar'a vapur ve tekne seferleri iptal edildi. Dalgaların sahile taşıdığı çöp ve atıkları görevliler saatlerce temizledi.
EYLEMCİ KADININ KAFASINA KALAS DÜŞTÜ
Dün Halkevleri üyesi kadınlar, "Eşitiz, biz varız" sloganıyla Galata saray Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması öncesi gurubun meydana yürüdüğü sırada Yeşim Özdemir isimli kadının başına bir binadan kalas düştü. Özdemir arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.
BUGÜN ŞİDDETLİ YAĞMUR GELİYOR
Kıyı Ege'de fırtına yerini bugün çok kuvvetli yağışa bırakacak. Öğleden sonra KuzeyEge'de etkili olmaya başlayacak yağışların, Çanakkale il geneli, İzmir ve Manisa'nın kuzey ilçeleri, Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), yerel olarak çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin ediliyor. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.
ŞEHİR ŞEHİR DURUM
Şiddetli lodostan etkilenen illerde yaşananlar özetle şöyle:
İSTANBUL: Caddebostan'dan Kartal'a kadar uzanan sahil yolunu su bastı. Araçlarında mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı. Dalgalar tekneleri batırdı. D-100 Karayolu'nunBüyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nde meydana gelen çökme nedeniyle köprü trafiğe kapatıldı.
ÇANAKKALE: Ailesiyle pazara giden Ali Yeni, park ettiği aracın el frenini çekmeyi unuttu. Araç, hızı 100 kilometreye ulaşan fırtınanın gücüyle hareket edip Sarıçay'a düştü. Araç vinçle kurtarıldı. Bayramiç'te Mollahasanlar Köyü Camisi'nin minaresi yıkıldı. Biga'da fırtına adliye binasının çatısının büyük kısmını uçurdu. Lapseki'de 4 kişi çatıdan düşen parçalardan yaralandı.
KOCAELİ: Yürüyüş Yolu'ndaki asırlık çınar ağaçlarının kopan dalları nedeniyle yol zaman zaman araç trafiğine kapatıldı. İzmit Körfezi'nde dev dalgalar oluştu. Yaklaşık 1.5 metre yükselen deniz, iskelelerin üzerine çıktı, dev dalgalar da içerilere kadar ilerledi. Küçük teknelerden batanlar oldu. Adliyenin çatısı Sanayi Caddesi'ne düştü.
BİLECİK: Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Türk Telekom binasının çatısı uçarak yolu kapattı. Park halindeki bazı araçlar zarar gördü. Gazi mahallesinde bir apartmanın mantolaması koparak, park halinde araçların üzerine düştü. Şiddetli lodos birçok ağacın da devrilmesine neden oldu.
İZMİR: Tire ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç kökünden sökülüp otomobillerin üzerine devrilince, yollar ulaşıma kapandı. Halka gerekmedikçe sokağa çıkmayın uyarısı yapıldı.
EDİRNE: Keşan ilçesinde adliye sarayı inşaatının bahçesinde işçilerin kaldığı konteynerin şiddetli lodos nedeniyle ters dönmesi sonucu 18 yaşındaki işçi Ömür Öncü yaralandı. Tunca Nehri taşarak Sarayiçi Er Meydanı sahasını sular altında bıraktı. Yaklaşık 10 köpek suda mahsur kaldı.
TEKİRDAĞ: Şarköy'de deniz kenarındaki bir çok ev ve işyerini şiddetli dalgalar gelen sular bastı.
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2015, 13:39