Kobani'de güney temizlendi sıra doğuda

YPG/YPJ savaşçılarını ağır darbe vurarak Mıştenur Tepesi’ni DAİŞ çetelerinden temizlemesi ardından, direnişçiler yönlerini çevirdikleri kentin güney batısında Kobanê Hastanesi ve şehrin giriş kemerini özgürleştirerek DAİŞ çetelerini güneyde de kentin dışına püskürttü.

Kobani'de güney temizlendi sıra doğuda
YPG/YPJ savaşçılarını ağır darbe vurarak Mıştenur Tepesi’ni DAİŞ çetelerinden temizlemesi ardından, direnişçiler yönlerini çevirdikleri kentin güney batısında Kobanê Hastanesi ve şehrin giriş kemerini özgürleştirerek DAİŞ çetelerini güneyde de kentin dışına püskürttü. Güneybatı operasyonuna katılan YPG savaşçısı Ciwan Kobanê, “Son operasyonlarla birlikte zafere biraz daha yaklaştığımızı söyleyebiliriz” dedi.


DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı tarihi direnişin devam ettiği Kobanê’de YPG/YPJ savaşçılarının “Kobane Kurtuluş Hamlesi” kapsamında çetelere karşı başlattığı temizlik operasyonu sürüyor. YPG/YPJ savaşçılarının 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece çetecilere yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonla, kentin en stratejik noktalarından birisi olan Mıştenur Tepesi özgürleştirilmişti. Ardından YPG/YPJ savaşçılarının kent içindeki ilerleyişi de hızlandı. Önceki gün YPG/YPJ’nin kentin güney batısında çetelere dönük gerçekleştirdiği operasyonda çetelerin işgali altında olan Büyük Kobanê Hastanesi ve kentin Halep yolu üzeri güney girişindeki birçok nokta da çetelerden temizlendi ve özgürleştirildi. Operasyonda çetecilere ağır darbeler vurulurken, daha önce darbelenen çetelere ait 3 tank ve bir adet havan bataryasının yanı sıra çok sayıda cephane de ele geçirildi. Mıştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesinin ardından, kentin güney batısında yapılan özgürleştirme operasyonunda da DAİŞ çeteleri güney batıda şehrin dışına püskürtüldü.

Güneyde YPG/YPJ MEVZİLENDİ

YPG/YPJ’nin operasyon gerçekleştirmesinin ardından girdiğimiz Halep yolunun sağında ilk olarak karşımıza çetelerden temizlenen Büyük Hastane binası çıkıyor. Kentin güney batısında şehrin çıkışına doğru olması itibariyle stratejik bir önemi de olan binada, şu an YPG/YPJ savaşçıları mevzilenmiş durumda.  Halep yolunda ilerlerken ikinci olarak kentin güney girişinde bulunan Halep Caddesi Bulvar kemeri görülüyor. Bu nokta ve çevresi de çetelerden temizlenmiş ve denetim YPG/YPJ güçlerinin elinde bulunuyor. Halep Caddesi bulvar kemerini geçtikten sonra ise, daha önce YPG güçleri tarafından darbelenen ve operasyonla birlikte YPG güçlerinin denetimine geçen 3 tankı görüyorsunuz. Tankların bulunduğu bölgedeki evler de tamamen YPG güçlerinin elinde, YPG savaşçıları evlerde mevzilenmiş.

KENTİN GÜNEY KAPISI ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

Yapılan operasyonda yer alan YPG savaşçısı Ciwan Kobanê, yaptıkları operasyon planlamasının ardından YPJ’li savaşçıların da katılımıyla operasyona başladıklarını ve özellikle yeni hastane ve kentin güney kapısı denilebilecek noktayı hedeflediklerini söyledi. Operasyona savaşçıların başarıya odaklanmış biçimde büyük dikkat ve coşkuyla katıldıklarını kaydeden Kobanê, “Şiddetli çatışmalar ardından gece saat 22.00 sıralarında güçlerimiz hedeflenen alanları özgürleştirdi. Çetelerden temizlediğimiz alanda görmüş olduğunuz gibi daha önce darbelemiş olduğumuz 3 tankı ele geçirdik. Tankların yanı sıra ele geçirilen silahlar arasında ağır silahlarda vardı” dedi.

‘ZAFERE DAHA YAKINIZ’

Operasyonlarının başarısında bir gün önce Mıştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesinin de büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Kobanê, “Çünkü biz ilerlerken solumuzdaki Miştenur Tepesi’ne yerleşen arkadaşlarımız düşmanın etkisini kırmamızda önemli bir rol oynadı. Son operasyonlarla birlikte biraz daha zafere yaklaştığımızı söyleyebiliriz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER