Kılıçdaroğlu: İslam dünyasına sesleniyoruz; lütfen laikliği benimseyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Charlie Hebdo saldırısına ilişkin olarak İslam dünyasına çağrıda bulunarak, “lütfen laikliği benimseyin” dedi.

Kılıçdaroğlu: İslam dünyasına sesleniyoruz; lütfen laikliği benimseyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Bütün İslam dünyasına sesleniyoruz; lütfen laikliği benimseyin. İnançların güvencesidir laiklik. İnsanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir. Ederse ne olur? İşte Paris olur. Laiklik terörün de panzehiridir.

“Terör insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terör sadece Paris’te mi oldu?. Hayır. Bir aylık zaman dilimi içinde Nijerya’da 2 bin insan din iman adına katledildi. Lübnan’da El-Nusra 39 kişiyi katletti. Sultanahmet’te polis karakoluna giren canlı bomba bir polisimizi şehit etti. Terör bu kadar acımasızdır. Eline silah alıp masum insanları öldürmek İslamiyet değildir. Hükümeti Suriye politikasında defalarca uyardık.

“İlk fatura Cilvegözü’nde sonra Reyhanlı’da çıktı. Sıkılmadan utanmadan CHP’yi sorumlu tuttular. Çıkıp bizden özür dilerler mi? Adam olsalar dilerlerdi. Irak’ta da yanlış yaptılar. Neden Irak’ın iç işlerine müdahale ediyorsunuz? Başka ülke bize karışsa izin verir miyiz?

“Mısır’ın da içişlerine müdahale ettik. En sonunda Mısır’ın yanında Türkiye ve Katar vardı. Katar da vazgeçti, Mısır’ı tanıdı. Kahire’de Türkiye temsil edilmiyor. Kim yapıyor bunu? Biz mi yapıyoruz. Bizim yapacağımız uyarmak. ‘’İlk kez Türkiye dış politikada ayrışıyor’’ dedik. Ama bizi dinlemediler.

“Libya bizim dostumuzdu. Kadim dostumuzdu. En zor günümüzde Kıbrıs çıkarmasında bütün kapılarını Türkiye’ye açtı. Biz ne yaptık? Kaddafi’ye ihanet ettik. Arkadan hançerledik. Kim? AKP arkadan bıçakladı. Libya ile ortak şirketlerimiz vardı. Yatırımlar yapılıyordu. Oturup düşünmemiz gerekiyor. Dış politikada yalnız kaldılar. Bizim yalnızlığımız değerli bir yalnızlıktır dediler. Hangi değerli yalnızlık? Diğer ülkelerle samimi ve içten bağlantı kurarsanız sizin saygınlığınız olur.

“Davutoğlu Fransa’ya gittiğinde bazı çevreler tarafından acımasızca eleştiriliyorsa oturup kendine bakması lazım neden eleştiriliyorum diye. IŞİD’in terör örgütü olduğunu bir tek AKP kabul etmiyor. Neden kabul etmiyorsunuz? Masum insanları kesmek ne zamandan beri terör kapsamından çıktı.

“Türkiye uyuyan hücrelerin yuvası halinde şu anda. Paris saldırısından sonra AKP’nin her kanadından benzer olay Türkiye’de de olabilir kaygısı dile getirildi. Siz terör örgütlerine silah verdiniz. Rize’den baba arıyor beni ‘Oğlum Suriye’de öldü, bu devlet neden sahip çıkmıyor’ diye.

“Hiçbir zaman CHP Genel Başkanı olarak Suriyeli mültecilerle ilgili ‘Neden geliyorlar’ diye bir soru sormadım. Ama o sınırlar  terör örgütü mensupları için yol geçen hanına döndü. Türkiye’de eğitildiler. İtirazımız buna.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER