Kaniya Kurda Tepesi YPG kontrolünde, halk Kobani sınırına gidiyor

Kobani’de Kaniya Kurda Tepesi’nin YPG/YPJ kontrolüne geçmesinin ardından Suruç’ta sınır nöbetinde bulunan halk sınır hattına gidiyor.

Kaniya Kurda Tepesi YPG kontrolünde, halk Kobani sınırına gidiyor

Kobani’de Kaniya Kurda Tepesi Halk Savunma Birlikleri (YPG) / Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) kontrolüne geçti.

Kaniya Kurda’nın özgürleştirilmesinin ardından halk nöbet eylemlerinin sürdürüldüğü Mehser köyüne akın etti.

Sınırda bulunan Kobanili Cemile Hesen, 2 oğlunun Kobani’de Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı direndiğini belirterek, “Benim iki oğlum da orada, çetecilere karşı savaşıyor. Bugüne çok şükür ki topraklarımızı çetecilere bırakmadılar. Şuan da çok mutluyuz. Biran önce Kobani’ye dönmek istiyoruz” dedi.

İbrahim Ayhan: Hepimiz için büyük bir sonuç

Kaniya Kurda’nın özgürleştirildiği haberi üzerine Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) değerlendirmede bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan:

“Çetecilere karşı kahramanca bir direniş sergileniyor. Bu direniş tüm insanlığın değerlerinin korunmasına dönüktür. Miştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesinin ardından bugün Kaniya Kurda çetecilerden temizlendi.

“Bu hepimiz için büyük bir sonuç. Kentin tamamen özgürleştirilmesi tüm insanlığı mutlu edecek bir zafer olacaktır.

“Kobani onurlu ve özgür yaşam iradesini kararlı bir şekilde ortaya koyarak tüm insanlığa zaferi sunmuştur. Bundan sonra da Kobani’nin yeniden inşası için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

“AKP hükümeti Kobani’nin düşmesi için elinden geleni yaptı. Hem siyasal anlamda hem de lojistik ve askeri desteklerle. Dün ise Başbakan Davutoğlu Kobani’ye selam gönderdi. Biz de şöyle diyoruz.

“Kobani’ye selam gönderen Başbakan değil, Başbakan’a selamı göndertenler esastır. Dolayısıyla biz buradan kahramanca direnen YPG/YPJ güçlerine bin selam diyoruz. Onların mücadelesi direnişin, tüm ezilen kesimlerin mücadelesidir.”

Diyarbakır’da halk kutlamalara başladı

Kobani’nin IŞİD’den kurtarıldığı haberleri üzerine Diyarbakır’da halk, akın ettikleri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasının önünde kutlamalara başladı.

diyarbakir-kobani-kutlama-26012015

Diyarbakır-Kobani-26-Ocak-2015

 

İstanbul

İstanbul’da halk halaylara başladı.

taksim-kobani-kutlama-26012015

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER