İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cilo Festivali’ne katıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yüksekova’nın Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı'nda gerçekleştirilen 6. Cilo Festivali’ne katıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cilo Festivali’ne katıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yüksekova’da 4 bin 135 rakıma sahip Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı'nda düzenlenen Cilo Festivali'ne katıldı. Bakan Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ile Hakkari Valisi Ali Çelik ve Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın tarafından karşılandıktan sonra festival alanına geldi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya burada yaptığı konuşmada, Yüksekova’da düzenlenen bu festivalin kıymetli olduğunu belirterek, Vali Çelik'ten aldığı bilgiye göre festivale 30 bin kişinin katıldığını ifade etti.

“Yediden yetmişe herkes var”

Bakan Yerlikaya, “Allah'a şükürler olsun. Burada büyüklerimiz, gençlerimiz ve bebeklerimiz var. Yani yediden yetmişe herkes var. Alanda Türkiye'nin dört bir yanından gelenleri gördüm. Her yerden geliyorlar” dedi.

“Daha önce neden gelmedik diyecekler”

Yerlikaya devamında ise, “Sadece 85 milyon kardeşlerimiz değil, dünyanın her yerinden 4 bin 135 metredeki Cilo Uludoruk'a tırmanmak için gelenler, geldiği zaman Uludoruk'un ululuğunu görecek ama Hakkari'nin o güzel misafirperverliğini, çay ikramını, sofrasını, güzel tebessümleri gördüğü zaman, daha önce neden gelmedik diyecekler. Tıpkı bu alana ilk kez gelenlerin söylediği gibi” diye konuştu.

Yerlikaya son olarak, “Buraya gelebilen ve gelemeyen 85 milyona Cilo Fest'ten kucaklar dolusu selamlar olsun. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER