Hakkari Barosu’ndan kayyum açıklaması: En hafif deyimiyle "Sivil darbe"dir

Hakkari Barosu yaptığı açıklamada, “Görevden alınan belediye eş başkanı görevine iade edilmelidir. Halk iradesine karşı gerçekleştirilen bu darbe, Türkiye'nin demokrasisine bir yarar sağlamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Hakkari Barosu’ndan kayyum açıklaması: En hafif deyimiyle "Sivil darbe"dir

Hakkari Barosu, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp yerine Vali Ali Çelik’in kayyum olarak atanmasına tepki gösterdi. Baro bunun üzerine yaptığı açıklamada “Seçim ve onun tezahür olan halk iradesinin, idari bir karar ile ortadan kaldırılması en hafif deyimiyle "sivil darbe"dir.” ifadelerine yer verdi.

Hakkari Barosu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Belediye Eş Başkanının gözaltına alınması ve yerine kayyım atanması hukukun temel kurallarını, seçme ve seçilme hakkını ağır bir şekilde ihlal etmiştir.

"Görevden alınan belediye eş başkanı görevine iade edilmeli"

Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkının keyfi uygulamalarla ihlal edilmesi hukuk devleti olmanın varlığına ciddi anlamda zarar vermektedir. Hukukun üstünlüğüne katkı sunmayan, seçmenin iradesine saygı duymayan, seçilene güvence sağlamayan bu otoriter yaklaşım, derhal terk edilerek, görevden alınan belediye eş başkanı görevine iade edilmelidir.

"En hafif deyimiyle 'sivil darbe'dir"

Seçim ve onun tezahür olan halk iradesinin, idari bir karar ile ortadan kaldırılması en hafif deyimiyle "sivil darbe"dir. Halk iradesine karşı gerçekleştirilen bu darbe, Türkiye'nin demokrasisine bir yarar sağlamayacaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER