Genişletilmiş heyet İmralı'ya gidecek

İmralı heyetinin, genişletilmiş haliyle yarın İmralı Adası’na giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi bekleniyor. Heyette DÖKH aktivisti Ceylan Bağrıyanık’ın da yer alacağı belirtiliyor.

Genişletilmiş heyet İmralı'ya gidecek

İmralı heyetinde yer alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ve Heyet Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivisti Ceylan Bağrıyanık’tan oluşan heyetin, yarın İmralı Adası’na giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

En son 17 Aralık günü PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen İmralı heyeti, konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

29 Kasım tarihinde heyetin yaptığı görüşmede ise PKK Lideri Abdullah Öcalan “Müzakere Taslağını” heyet aracılığıyla hükümet ve KCK’ye sundu. KCK taslağı kabul ettiğini açıkladı.

İmralı Heyeti 22 Aralık günü Yalçın Akdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra ise “Yeni döneme girildiği” açıklaması yapmıştı.

Ceylan Bağrıyanık kimdir?

ceylan-bağrıyanık-2-ocak-2015

Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nden (DÖKH) Ceylan Bağrıyanık, Özgür Gündem gazetesinde kadın konulu yazılar yazıyor.

Haziran 2013’te Diyarbakır’da düzenlenen ve Mısır’dan Nepal’e kadar 25 ülkeden kadınların katıldığı 1. Ortadoğu Kadın Konferansı’nın gerçekleşmesinde önemli rol oynadı.

1994-2004 arasında cezaevinde kalan yazarların öykülerinden oluşan “Hapishaneden Öyküler” kitabından “Kelebekler ve Annem” öyküsü bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER