Esat Canan: Yüksekova’da kirli bir para var

HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, Timur Sevi'nin cenaze töreninde toplumda barış ve huzur çağrısında bulundu.

Esat Canan: Yüksekova’da kirli bir para var

HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi'nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada, toplumda barış ve huzur çağrısında bulundu.

"Vicdanımız sızlıyor"

Esat Canan, konuşmasında "Neden birbirimizi öldürüyoruz?" diye sorarak, "Bu ölüm olayına bizler karşı çıkmalıyız. Böyle olmaz, bu memleket dedelerimizden babalarımızdan kalmadır. Yüksekova birbiriyle kardeştir, bu kesinlikle kabul edilemez. Vicdanımız sızlıyor. Allah'ın verdiği canı Allah alır, hiç kimsenin hakkı yoktur başkasının canını alsın. Bu ticaretler insanların canlarına mal olamaz, asla kabul etmiyoruz" dedi.

"Sevi her konuda yapıcıydı, Yüksekova halkına hizmet etti"

Canan, konuşmasında siyasi partilere, STK'lara, imamlar ve Yüksekovalı ileri gelenlere de seslenerek, "Yüksekova halkına sahip çıkın. Bizler Yüksekova'nın huzurunun bozulmasını istemiyoruz, izin vermeyeceğiz. Şu anda defnettiğimiz Timur Sevi her konuda yapıcıydı, Yüksekova halkına hizmet etti. Bu ölümü hak etmemişti," ifadelerini kullandı.

"Yüksekova'da kirli bir para var"

Konuşmasının devamında Yüksekova'da dönen kirli paralara dikkat çeken Canan, "Yüksekova'da kirli bir para var. Bütün bunun sebebi bu paradır. Bu para bizi birbirimize düşürüyor, kardeş kardeşi vuruyor, amca amcaoğlunu vuruyor. Birisi de gidip suçu olmayanı öldürüyor. Yüksekova'nın büyüklerine, gençlerine sesleniyorum, özellikle gençlere sesleniyorum: Madem yönetimi size verdik, bu sizin geleceğinizdir. Şu ana kadar Yüksekova'yı biz muhafaza ettik, sahip çıkın, bunlar olmasın. Allah yolunda onu söylüyorum, Yüksekova'nın huzurunun gitmesini istemiyoruz, herkes sahip çıksın. Boyalı olsun, herkes çevresine sahip çıksın. Bu kirli para için, dünya malı için birbirimizi öldürmeyelim." dedi.

Canan, konuşmasının sonunda Timur Sevi'nin ailesine sabır diledi ve "Bu hepimizin başı sağ olsun" diyerek taziyelerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER