Elektirikleri kesen DEDAŞ'ın su ve kanlizasyon boruları kesiliyor

DEDAŞ’ın, elektrik borcu bulunduğu gerekçesi ile DİSKİ’nin elektriklerini kesmesi üzerine, DİSKİ de DEDAŞ’ın kaçak su kullandığı gerekçesi ile kanalizasyon ve su borularını kesti.

Elektirikleri kesen DEDAŞ'ın su ve kanlizasyon boruları kesiliyor

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), elektrik borçları bulunduğu gerekçesiyle dün gece Diyarbakır, Siirt, Urfa, Mardin ve Şırnak illerinde elektriklerini kesmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı DİSKİ’nin elektriklerin kesilmesi üzerine, DİSKİ ekipleri sabah saatlerinde DEDAŞ Diyarbakır ana binasına gelerek, kaçak su kullandığı gerekçesiyle su ve kanalizasyon borularını kesti.

Kepçelerle DEDAŞ binası girişine gelen ekipler, DEDAŞ yetkililerin engeli ile karşılaşınca, boruların kaçak olduğuna dair belgeleri göstererek, kazı çalışması başlattı. Bir süre kanalizasyon borularının bulunduğu yeri kazan ekipler, belediyeden gelen bilgi üzerine kazıyı durdurdu.

Durdurulan çalışma sonrası belediye yetkilileri ile DEDAŞ yetkilileri arasında görüşmeler başladı. Görüşmelerin yapıldığı sırada çok sayıda TOMA ve zırhlı araç eşliğinde bölgeye gelen polis, DEDAŞ binasının giriş çıkışlarını ablukaya aldı.

Bir süre devam eden görüşmelerden sonuç alınmaması üzerine DİSKİ ekipleri, yeniden kazıya başladı. Polisin çalışanlara engel olma girişimine rağmen kazı devam edince, DİSKİ polisler, DEDAŞ binası önünden ayrıldı. Söz konusu bölgede kazı çalışması devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER