'Direniş köyleri' nöbete devam dedi

DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı Kobanê direnişiyle dayanışmak amacıyla sınır hattında yaklaşık 4 aydır direniş nöbetini sürdürüyor.

'Direniş köyleri' nöbete devam dedi
DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı Kobanê direnişiyle dayanışmak amacıyla sınır hattında yaklaşık 4 aydır direniş nöbetini sürdüren halk, Kobanê kent merkezi özgürleşse de Kobanê'nin köyleri başta olmak üzere tüm Rojava'da DAİŞ tehdidi sona erinceye kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.


Kobanê’de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı YPG/YPJ savaşçıları tarafından başlatılan tarihi direnişi desteklemek ve sınır hattının DAİŞ çeteleri tarafından kullanımının önüne geçmek amacıyla direniş nöbetinin yaklaşık 4 aydır sürdüğü Suruç’a bağlı sınır hattındaki bağlı Mehser ve Miseynter köylerinde direniş nöbetine dahil olanlar, Kobanê'nin özgürleştirilmesinden duydukları büyük sevinci ifade ederken , direniş nöbetlerine devam etme kararlılıklarını dile getiriyor. Halk,  Kobanê direnişine destek vermek amacıyla şimdiye kadar binlerce kişinin kimi zaman ilk günden devam ettirdiği, kimi zamansa dönüşümlü olarak katıldığı nöbet eylemlerini Kobanê'nin bütün köyleri tamamıyla özgürleşip, göç eden on binlerce Kobanêli topraklarına dönünceye kadar devam edeceklerini belirtti.  

'ÇOCUKLARIMIZ HALA ORADA DİRENİYORSA BİZDE DİRENECEĞİZ'

Şırnak'ın Silopi ilçesinden 122 gün önce gelerek, Kobanê'de devam eden direnişe destek vermek ve sınır hattının DAİŞ çeteleri tarafından kullanımının önüne geçmek amacıyla başlatılan direniş eylemlerinde yer alan 63 yaşınd ki Dindar Besgin, "Kobanê nöbetini bırakmak yok" diyerek, Kobanê'nin tüm köylerinin özgürleştiğini görmeden sınır direnişini sürdüreceğini ifade etti. Sınır direnişinin bir başka ismi Suruçlu Barış Annesi Gülseren Koştu ise; "Kobanê ve bütün köyleri DAİŞ'ten temizleninceye kadar bu nöbeti bırakmayacağız. Tüm bölgede barış hakim olmayana kadar da eylemlerimize devam edeceğiz sonuna kadar. Çünkü binlerce Kürt genci, çocuklarımız hala orada direniyor, çetecilere karşı savaş veriyor. Onlar orada savaşmaya devam ederken kimse bizim gidip evlerimizde oturmamızı beklemesin" diye konuştu.

'KOBANÊ’Yİ ÖZGÜRLEŞTİREN OĞLUMA SARILMADAN BİR YERE GİTMEM'

Muş'tan gelerek sınır direnişi eylemlerinde yerini alan Barış Anneleri’nden Hurî Konak da Kobanê kent merkezinin ardından, köylerinin özgürlüğüne kavuşmasını beklediğini Kobanê'de savaşan oğlunu görüp sarıldıktan sonra ancak evine döneceğini belirtti.

'ŞENGAL’İN ÖZGÜRLEŞMESİNİ DE BURADA KUTLAYACAĞIZ'

Kobanê'nin adım adım özgürleştirilmesinden duyduğu sevinci "Kobanê'nin özgürleştirildiğini duyduğumuz an oturup ağladık" şeklinde ifade eden Xezal Çiçek isimli anne de, mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini söyledi. "Uğrunda bu kadar şehit verdiğimiz Kobanê için  kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi. Daha önce de Antep'ten gelerek defalarca direniş nöbetine katıldığını aktaran Beren Atıcı isimli genç kadın ise Kobanê direnişine destek verenlerin ortak buluşma noktası olan direniş köyü Mehser'de, Kobanê'nin özgürleşmesi nedeniyle yapılan şölenin aynısını Şengal'de tamamıyla özgürleştiğinde yapacaklarını belirtti. Atıcı,  "Kobanê'nin tüm köyleri, Şengal ve Rojava tamamıyla özgürleşene kadar buradan gitmeyeceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER