Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hukuk Komisyonu, belediyelere atanan kayyımlara ilişkin Diyarbakır Adliyesi’nde belediye eş başkanları adına Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu.
Başvuruda bulunan avukatlar daha sonra DBP Genel Merkezi’ne geçerek konuya ilişkin açıklama yaptı.
Burada konuşan DBP Hukuk Komisyonu Üyesi Gülay Koca Öztürkoğlu, partilerine yönelik saldırılara dikkat çekerek, birçok üye ve yöneticilerinin tutuklu olduğunu anımsattı.
Öztürkoğlu, DBP’nin siyaset dışı bırakılmak istendiğini ve bununla birlikte 25 belediyeye kayyum atandığını hatırlattı.
OHAL ile atanan kayyumların meşrulaştırıldığını söyleyen Öztürkoğlu, bunun aynı zamanda hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Hukuksal mücadelelerinin devam edeceğini belirten Öztürkoğlu, atanan kayyumlar ile belediye eş başkanlarının bireysel hak gaspına uğradığını bu nedenle de AYM’ye eş başkanlar adına bireysel başvuruda bulunduklarını aktardı.
Aynı zamanda idari işlemler içinde başvuruların olacağı bilgisini paylaşan Öztürkoğlu, başvuruların devam edeceğini yineledi.
Sonuç verilmezse AİHM’e başvurulacak
Bugün ilk olarak Dargeçit ve Nusaybin belediye eş başkanları adına bireysel başvuruda bulunduklarını ifade eden Öztürkoğlu, daha sonra partileri adına kurumsal başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Öztürkoğlu, hukuksal mücadelenin devam edeceğini ve sonuç alınmadığı takdirde ise AİHM’e başvuracakları bilgisini paylaştı.
Ne olmuştu?
11 Eylül’de İçişleri Bakanlığı, 24 belediyeye “PKK-KCK” ve dört belediyeye ise “FETÖ’ye destek verdiği için kayyum atandığı”nı açıklamıştı.
Kayyum atanan belediyelerin biri Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) üçü Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, (AK Parti) 24’ü ise Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yönetimindeydi.
Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 18:06