DBP: Üç kadın için eylemlere yüksek düzeyde katılalım

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Paris Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

DBP: Üç kadın için eylemlere yüksek düzeyde katılalım
Katliamın failerinin bulunmamış olmasına tepki göstererek, "Paris  Katliamı 2. yılı bitip 3. yılına girerken, böylesi büyük bir katliamın faillerinin hala bulunmamış olması özünde faillerin bulunmak istenmemesiyle birebir ilgili bir durumdur. Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez esasında Kürt kadın mücadelesinin birer sembolüydü, gerçekleştirilen katliam da esasında direnişçi Kürt kadın çizgisine dönüktür" diyen DBP, şunları kaydetti:

'MÜCADELEYİ ONLARDAN ÖĞRENDİK'


"Sakine Cansız'ın Kürt halkı açısından değeri ve öneminin bilinmesi, Leyla ve Fidan arkadaşların mücadeledeki samimiyeti ve toplumun en dinamik kesimi olarak genç ve kadın oluşları bu katliama uğramalarına neden olmuştur.  Ancak katliamcılar bu katliamı gerçekleştirirken Kürt kadınının direnişçi ruhunu da gözardı etmişlerdi. Kadın özgürlük mücadelesi bin yılların egemen erkek kültürüne karşı mücadele etmeyi Sakinelerden, Leylalardan ve Fidanlardan öğrenmiştir. Onların bıraktığı yerden Arinler, Kaderler devam ettirmiştir. Erkek egemen sistemin en somut hali olan vahşi DAİŞ çetelerine karşı geliştirilen mücadelede en önde kadınların yer alması erkek egemenlikli sisteme karşı en büyük cevap olmuştur."


Üç kadının Kürt kadının direnişinin sembolleri olduğuna vurgu yapılan açıklamada, katliamın özgürlük mücadelesine karşı geliştirildiği belirtildi ve katliamcılar lanetlendi.


'EYLEMLERE YÜKSEK DÜZEYDE KATILIM GÖSTERELİM'


DBP, bu katliamın failleri bulunana kadar davanın takipçisi olacaklarını duyururken, bütün illerde gerçekleştirilecek anma etkinliklerine  tüm halkı kadınların öncülüğünde yüksek düzeyde katılım göstermeye çağırdı.
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER