Davutoğlu: Gençler dağda karşı karşıya gelmeyecekler

Diyarbakır’da AK Parti 5. il kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: Gençler dağda karşı karşıya gelmeyecekler
Diyarbakır’da AK Parti 5. il kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine  ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinin kesintisiz birşekilde devam edeceğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Artık gençler dağda karşı karşıya gelmeyecekler” dedi.  Gezi Direnişi, Kobani ve Cizre olaylarının çözüm sürecini akamete uğratmak için yapılan girişimler olduğunu söyleyen Davutoğlu  “Çözüm süreci her ne olursa olsun başarıya ulaşacak.” dedi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Rahmetli Özal zamanında bir çözüm süreci başlatmıştı. O sürecin önemli isimlerinden Eşref Bitlis rahmetliyi şehit ettiler. Arkasından da Özal vefat etti ve o çözüm süreci akamete uğradı. Ardından rahmetle andığımız Gaffar Okan’ı… Onun ismi bugün dahi kardeşliğin sembolü olmuştur. Rahmetli Erbakan çözüm için çaba sarf ettiğinde 28 Şubat süreci başlatıldı. 2005’te Diyarbakır konuşmasıyla çözüm süreci tekrar ihsas edilmeye başlandığında 2006’da Cumhuriyet mitingleri tertip edildi. Devlet içindeki çeteler 90’lı yıllardaki gibi karanlık bir dönemi başlatmak istediler.

‘Çözüm süreci ne olursa olsun başarıya ulaşacak’

“Ama durmadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızla Ak Parti olağanüstü kongresinde devir teslim yaparken yaptığımız konuşmamda çözüm sürecinin önemini vurguladık. O cumhurbaşkanı ben başbakan olarak işte bir daha söylüyorum çözüm süreci her ne olursa olsun başarıya ulaşacak.

‘Artık gençler dağda karşı karşıya gelmeyecekler”

“Çözüm sürecini yasal bir çerçeveye oturttuk. Sayın Cumhurbaşkanımızla AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde devir-teslim yaparken konuştuk. Orada, ‘Çözüm süreci bizim için varoluş meselesidir. Her zaman sahip çıkacağız’ diye milletimize taahhütte bulunduk. Artık gençler dağda karşı karşıya gelmeyecekler. Birlikte yeni bir dünyaya gidecekler. Birlikte Kudüs’ün ve Şam’ın özgürlüğü için çalışacaklar.

“Kobani’ye selam ediyorum…’

“Türk ve Kürt kardeşler birlikte Kudüs’ün, Şam’ın özgürlüğü için çalışacaklar. Çözüm sürecini hiç aksamayan bir mekanizması çerçevesine oturttuk. Yeni Türkiye için tekrar yola çıkmışken 6-7 Ekim olaylarını çıkardılar. Kobani için çıkmadı o olaylar. Kobani’ye buradan selam ediyorum. Kobani’deki her kardeşlimin alnından öpüyorum. Kobani bize tarihin emanetidir.

‘O olaylar Kobani için çıkmadı’

“Provokatörler 6-7 Ekim Kobani olayını çıkardılar. Bir gencimizi balkondan attılar. O olaylar Kobani için çıkmadı. Buradan Kobani’ye ve Suriye’nin bütün kentlerine selam ediyorum. 200 bin kişiye sahip çıkan bir ülke Kobani’yle ilgilenmez olur mu? Kobani’ye sahip çıkıyorsak, Bayırbucak’taki Türkmene de, Musul’daki Arap’a da sahip çıkacağız, Hristiyan’a da sahip çıkacağız, herkese sahip çıkacağız. Bu topraklara kim yürüyerek gelirse, onlara kapımız açıktır.

“Tarihdaşlık çözüm sürecinin ortak noktasıdır. Olaylar sakinleştiğinde bu kez de Cizre provokasyonları oldu. Onlara karşı da tedbir aldık. Ama bilisin ki her bir Cizreli bizim kardeşimizdir. Türk ulusalcıları diyor ki Selçuklu’yu, Osmalı’yı, Osmanlıcayı unutun gelin tarih öncesi bir medeniyet inşa edelim. Kürt Baasçıları da unutun o İslam asırlarını daha öncesine Medlere Perslere gidin diyorlar. Ama bilsinler ki Anadolu’nun mayası İslam mayası tevhit mayasıdır.

‘Hilali bayraktan kaldırmak istediler’

Bir ara dedim tarihin parantezini kapatıyoruz. Türk, Kürt, Zaza yiğitler yine yan yana olacaklar. İnşallah bu ebedi kardeşlik daim kılınacak. İşte 28 Şubat’ta hilal İslamı temsil ediyorlar diye hilali, bayraktan kaldırmak isteyen Türk ulusalcılar çıktı. Bu al bayrak dünyada mazlumların tevhidin bayrağıdır. Bizler hilalin temsil ettiği İslamı temsil etmeye devam edeceğiz. Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Suriye’deki zalimlere karşı her yerde Türklerin, Kürtlerin ve Arapların oluşturduğu yeni bir Ortadoğu istiyoruz. / İMC

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER