CHP heyeti, Can Atalay için Numan Kurtulmuş ile görüştü

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Murat Emir, TİP Hatay Milletvekili seçilen ve vekilliği düşürülen Gezi tutuklusu Can Atalay için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

CHP heyeti, Can Atalay için Numan Kurtulmuş ile görüştü

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, geçtiğimiz günlerde Meclis'i 10 Eylül 2024 Salı tarihinde olağanüstü toplantıya çağrıdıklarını duyurmuştu.

Olağanüstü toplantı çağrısının ardından CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

'MECLİS'İN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİK'

Görüşmede, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ve vekilliği düşürülen Gezi tutuklusu Can Atalay'a ilişkin CHP'nin yaptığı 2. olağanüstü toplanma başvurusu gündeme geldi.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Başarır, "Numan Kurtulmuş'un da 'durumun vahametinin farkında olduğunu' söyledi" dedi.

Başarır, "Can Atalay'la ilgili taleplerimizi ilettik. 120 milletvekilin imzasıyla Meclis'in olağanüstü toplanmasını belirttik. Anayasa Mahkemesi'nin kararının Meclis'te okunması gerektiğini söyledik. TBMM, 400 milletvekili iradesiyle Anayasa’yı değiştirebiliyor. Birçok sorunun çözümünün Meclis olduğunu söyledik" dedi.

'OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU'

“Ortada Anayasal bir problem var” diyen Başarır, “Salı günü Meclis toplanmalı ve bu konu konuşulmalı. Can Atalay’ın hakları iade edilmeli. Olumlu bir görüşme oldu” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER