Aydar: Şengal de, Dersim ve Botan da kendini yönetmeli

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Aydar, "Şengal Kürdistan’ın bir parçasıdır ve Şengal halkının kendi kendini yönetmesini istiyoruz" dedi. Aydar, Ulusal Kongre'nin toplanmasını da istedi.

Aydar: Şengal de, Dersim ve Botan da kendini yönetmeli

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Oslo’daki Kürdistan Kültür Derneği’nde katıldığı halk toplantısında Kürdistan’ın dört parçasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Aydar, Süleymaniyeli bir Kürtten gelen, "Şengal’de kanton ilan ettiniz mi" sorusu üzerine, "Şengal’de evinden yurdundan olmuş Şengalliler, kendilerinden şeçtikleri kişilerle bir meclis kurdular. Kanton ilan edilmedi; ama Şengal Kürdistan’ın bir parçasıdır ve Şengal halkının kendi kendini yönetmesini istiyoruz. Bunu Dersim için de, Botan için de istiyoruz. Biz Kürdistan’ı parçalamıyoruz. Dört parça Kürdistan’da aktif mücadele eden tek hareket var; o da biziz" dedi.

'Aydar, 'Kürtlerin hangi parçada olursa olsun başarısını içine sindiremeyenlerin bulunduğunu, fırsat buldukça da saldırdıklarını' belirterek, "Haseke’de rejim güçleriyle YPG arasındaki çatışmalarda İran’ın parmağı var. İran Suriye’de etkilidir. Kürtlerin Rojava’daki kazanımları onu rahatsız ediyor, zayıflatmak için eliden geleni yapıyor" diye konuştu

Aydar son olarak ulusal ordu, ortak bayrak ve ortak diplomasi için Ulusal Kongre'nin toplanması gerektiğini ifade ederek, hareket olarak bu konuda her zaman çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER