Arınç: Kanun büyük bir uzlaşı ile çıkmış olacak

Başbakan Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 4 saat 2 dakika süren toplantının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin soruları üzerine "çözüm süreci"ne ilişkin yasa tasarısına değindi.

Arınç: Kanun büyük bir uzlaşı ile çıkmış olacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 4 saat 2 dakika süren toplantının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin soruları üzerine "çözüm süreci"ne ilişkin yasa tasarısına değindi.


“MHP her zaman söylediklerinin dışında iyi bir eleştiri getirmiyor. CHP’den de ‘bakacağız’ şeklinde düşünceler var. Diğer paydaş HDP’de olumlu bakıyor. Büyük bir uzlaşı ile bu kanun çıkmış olacaktır. Dağdan inişler, geldiklerinde ne yapacakları, silahların bırakılması bütün bu konular bu çerçeve yasanın içindeki ayrıntılardır” ifadelerini kullanan Arınç, paketin geniş bir yol haritası çizdiğini vurguladı.

"Tasarı üzerinde herkes bilgi sahibi oldu. Ancak eleştiriler olacaktır. CHP açısından bir eleştiri olmamasını temenni ederim. CHP'nin bu yasaya destek olabileceğini söylemiştim. Onun da sebebi Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu biliyorsunuz, Diyarbakır'da 'artık bu çözüm süreci olayının bir dayanağa oturması lazım' dedi. Bu çok önemli bir şeydi. Bunla ilgili dediklerini inkar ederse bilemem. Ama bir siyasi parti genel başkanı Diyarbakır'da söylediklerini Ankara'da söylemeli."
Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine ise Arınç, adayın Erdoğan olacağını vurguladı. 

MUSUL

Arınç, Musul'daki rehinelerle ilgili olarak, "Musul'da alıkoyulan yurttaşlarımızla ilgili olumlu bir gelişme yok, ümit ediyorumki Ramazan ayı içerisinde yurttaşlarımıza kavuşacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER