Amed Belediyesi: Tüm imkanlarımızla Soma'ya yardıma hazırız

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları ve çalışanları, Soma'da yaşanan maden faciası için ellerindeki tüm imkanlarla yardıma hazır olduklarını açıkladılar.

Amed Belediyesi: Tüm imkanlarımızla Soma'ya yardıma hazırız

Büyükşehir Belediyesi önünde belediye çalışanları ile birlikte basın açıklaması yapan Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, belediyenin tüm imkanları ile Soma'da yaşanan faciada yardıma hazır olduklarını belirttiler. 

Büyükşehir Belediyesi adına Soma halkının acısını paylaştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Eşbakanı Fırat Anlı, yaşamını yitiren işçilerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. 

BUGÜN BİZLER SOMA'YIZ

Açıklamasına başladana önce "Bugün bizler Soma'yız" diyen Anlı, "Bugün bizler o madenin altında göçükte kalan yangında yaşamını yitiren maden işçileriyiz. Arama, kurtarma çalışmalarının bu saatten sonra sonuç vermesi biraz zor görünüyor. Ama biz 
yine de umudumuzu yitirmeyeceğiz. Umut ediyoruz mahsur kalanlar sağ olarak kurtulur. Devlet yetkilileri bunun önlemini alabilirlerdi. Onlar kaza diyor ama bize göre bu bir cinayettir. Burada arkadaşlarımız ve arama kurtarma ekibimiz göreve hazır.  Arama, kurtarma çalışmalarında yer alma dileğimizi yetkililerle ile de paylaştık" dedi. 

YARDIMA, DAYANIŞMAYA HAZIRIZ

Daha sonra konuşan Eşbaşkan Gültan Kışanak ise, Soma'da yaşanan acının herkesin acısı ve üzüntüzü olduğunu söyledi. Soma'da yaşanan olayı iş kazası ile tanımlanamayacak kadar büyük bir felaket olduğunu kaydeden Kışanak, "Yakınlarına, tüm Türkiye halkına, Türkiye işçi sınıfına baş sağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz ve hala maden ocağında olan kardeşlerimizi de umutla, sabırla oradan sağ salim kurtulmalarını bekliyoruz, umut ediyoruz. Biz buradan sadece Diyarbakır halkı adına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına tüm Türkiye'nin işçi kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Dün olayın duyulmasından itibaren yerel yöneticilere ulaşmak için büyük bir gayret ve çaba içerisinde olduk. Belediye başkanlarımıza, valiye, kaymakama, kriz koordinasyon merkezindeki birimlere ulaşmak için büyük bir çaba ve gayret içerisinde olduk. Kendilerine destek, dayanışma duygularımızı ve hazır olduğumuzu ifade eden mesajlarımızı ifade ettik" dedi.

KAMPANYA BAŞLATILACAK

Büyükşehir Belediyesi ve Amed halkı olarak ellerindeki bütün imkanları seferber etmeye hazır olduklarını vurgulayan Kışanak şunları söyledi: "Sadece arama kurtarma faaliyetleri için değil, yürütülebilecek her türlü sosyal dayanışma faaliyetlerinin içerisinde yer almak katkı sunmak oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak istiyoruz. Sağlık hizmetlerinin etkili bir biçimde yürütülmesi için imkanlarımızı seferber etmek istiyoruz. Bu konuda Diyarbakır halkı ve yerel yönetimleri göreve hazırdır. Somada yaşanan bu elim olayı biz tıpkı Diyarbakır'da yaşanmış gibi hissediyoruz. Aynı duygularla aynı sorumluluk yaklaşımı ile harekete geçmek için dün akşamdan beri bütün birimlerimiz hazırlıklarını yapmış hazır bir vaziyette bekliyorlar. Biz yerel yönetimlerle kurduğumuz ilişki neticesinde orada çalışma yapma imkânı mümkün olursa ilgili bütün birimlerimiz bütün imkanları ile orada olacaklar ve halkımızın kardeşlerimizin yanında olacaklar. Bizim bu hazırız yönündeki talebimizi evet gelebilirsiniz şu konularda ihtiyacımız var katkı sunabilirsiniz diye bir karşı bildirim ile karşılaşmadık. Biz sadece arama kurtarma faaliyetleri için değil her türlü destek için de buradayız, hazırız kesinlikle kampanya çalışmamız olacaktır."

Eşbaşkanların konuşmalarının ardından, Soma'daki faciada ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. / anf

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER