62 yaşında çetelere karşı savaşıyor

10 çocuk babası 62 yaşındaki Mam Hisên YBŞ saflarında savaşıyor. Mam Hisên, Şengalli gençlere topraklarını savunma çağrısı yapıyor.

62 yaşında çetelere karşı savaşıyor

Şengal Direniş Birlikleri'nde (YBŞ) her yaştan Êzîdî yurt savunmasında yer alıyor. 3 Ağustos'taki DAİŞ saldırıları ardından ailesini Rojava'ya götürerek Şengal Dağı'na geri dönen 10 çocuk babası 62 yaşındaki Mam Hisên de YBŞ saflarında DAİŞ'e karşı savaşıyor. 

12 YIL IRAK ASKERLİĞİ

Şengal'in Siba Şêx Xidir köyünden olan Hisên Xelêf (gerillalar ve YBŞ’li genç savaşçılar ona Mam Hisên şeklinde hitap ediyor) daha önce de savaşta yer alsa da, ilk kez kendi topraklarını savunduğu YBŞ saflarındaki savaşçılığı öncekilerden ayrı tutuyor. Xelêf, İran-Irak savaşı esnasında, 1975-1979 ve 1981-1989 yılları arasında 12 sene Irak askerliği yapmış. 10 çocuğu olan Mam Hisên'in bir oğlu, geçen yıl Irak askerliğini bitirerek eve döndüğü sırada, 10 Haziran 2014 tarihinde Bağdat-Musul yolunda DAİŞ çeteleri tarafından rehin alınmış. Mam Hisên oğlundan o günden haber alamamış. 

AİLESİNİ BIRAKIP GERİ DÖNDÜ

3 Ağustos'taki Şengal saldırısında ilk hedef alınan köylerden biri olan Siba Şêx Xidir köyünde savunmasız kaldıkları için Şengal Dağı'na sığındıklarını anlatan Mam Hisên, "Dağda hevallere ulaştık. Peşmergeler silahlarını alıp kaçmışlardı. Hevaller yol açarak bizi Rojava'ya ulaştırdılar. Ailemi Newroz kampına bırakarak yeniden Şengal'e dönerek YBŞ'ye katıldım" diyor. 

Digure, Sinune, Duhole'deki çatışmalara katıldığını anlatan Mam Xisên, son olarak Şengal'i Özgürleştirme Hamlesi'nde kent merkezindeki çatışmalarda da yer almış. Şimdi Şengal'in ova bölümünü koruyan bir tepenin altında nöbet tutan Mam Xisên, "Êzîdî gençlerimize, kadın ve erkeklerimize sesleniyorum; gelin Şengal'deki direnişe katılın topraklarımızı bu çetelerden kurtaralım" diyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER