58 yaşında YPG savaşçıları ile beraber savaşıyor

Arap asıllı 58 yaşındaki İbrahim Izzo, ilerlemiş yaşına rağmen YPG savaşçıları ile yan yana direnişe katılıyor. Bölgeyi savunan tek güçün YPG/YPJ olduğunu söyleyen Izzo bu nedenle kendisinin de direnişe katıldığını söyledi.

58 yaşında YPG savaşçıları ile beraber savaşıyor

Serêkaniyê kentinde oturan Arap asıllı 58 yaşındaki İbrahim Izzo ilerlemiş yaşına rağmen yaklaşık bir yıldır YPG ve YPJ savaşçıları ile aynı mevzilerde barbar DAIŞ çetelerine karşı savaşıyor. Arkadaşları arasında Bavê Emar olarak tanınan Izzo yaşam öyküsünü ANHA’ya anlattı.

Rojava da halkları koruyan tek gücün YPG/YPJ olduğunu ve bundan dolayı direnişe katılmaya karar verdiğini söyleyen, Izzo, karanlık güçlerin DAIŞ’e destek verdiklerini bununda çetelerin Rojavaya saldırısı ile ortaya çıktığını belirtti.

Egemen güçlerin, bölgede yaşayan halkların birliğini kendi çıkarlarına karşı tehdit olarak gördüğünü dile getiren Izzo, YPG /YPJ güçleriyle yerel Suryani Askeri Meclisi ve El-Senadîd güçlerinin birlikte bölgeyi savunmalarının biçok farklı esabı bozduğunu dile getirdi.

DAIŞ çetelerinin insanların başını kestiğini, mallarını talan ettiğini ancak buna karşı YPG ve YPJ güçlerinin de insanlık değerlerini savunduklarını belirten Izzo çetelerin insanlıkla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Bütün bölge halklarının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Izzo “Herkesin YPG saflarında direnişe katılması gerekir. İslam adına hareket ettiklerini söyleyen bu çetelerin İslami değerlerle hiçbir ilgisi yok. Yaptıklarının hiçbir dinde karşılığı yoktur” dedi.

“Biz bu mevzilerde onurumuzu ve namusumuzu koruyoruz” diyen Izzo, şöyle konuştu: “Barbar çetelere karşı burada bütün halkları korumak için bulunuyoruz. Kanımızın son damlasına kadar halkların özgürlüğü ve huzuru için savaşmaya devam edeceğiz. Buradan bütün halklara özellikle Arap halkına sesleniyorum. Gelip direnişe katılsınlar.”

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER