Her ihtimali değerlendirdiklerini söyleyen Ziya Selçuk, “Süreci hukuki sorumluluğumuz gereği ve yetkimiz dahilinde en başından beri çok yakından takip ediyoruz. Ve her türlü ihtimale karşı da tedbirimizi almış durumdayız. Gerekmesi halinde tüm öğrencilerimizi resmi okullarımıza yerleştirme konusunda yine bütün planlamamız hazır” diye konuştu.
Özel okul temsilcileriyle de görüştüklerini aktaran Selçuk, “Özel eğitim kurumlarının temsilcileriyle de süreci hassasiyet içerisinde değerlendiriyoruz. Yani resmi okulların dışındaki ihtimalleri de gözetiyoruz. Ve Özel eğitim kurumlarının temsilcileriyle defalarca toplantı yapıp ihtimaller üzerinde değerlendirmeler yapmış bulunuyoruz” dedi.
‘KURUM KAPATILIRSA ÇALIŞANLAR ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEMLE KARŞILAŞACAK’
Bakanlığın yasal olarak yalnızca okul kapatma yetkisi olduğunu belirten Selçuk, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi kurum açma şartlarının kaybedilmesi halinde okulun faaliyetini sınırlandırıp öğrencileri resmi okullara kaydetmekle sınırlıdır. Elbette bu sınırlar dahilinde sonlandırma işlemini yapmak çok basit. Ama sonlandırma işleminin yapılması halinde öğretmenlerimizin ve diğer idari çalışanların çok büyük bir problemle karşı karşıya kalacağı da açık. Bu arada tüm mağduriyetlerine rağmen dersinin başında olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
‘SATIŞ SÜRECİNİN TARAFLARIYLA TEMAS HALİNDEYİZ’
Doğa Koleji’nin satışıyla ilgili olarak taraflarla görüştüklerini aktaran Selçuk, şöyle devam etti:
“Öğretmen, öğrenci ve velilerin bazı beklentiler doğrultusunda okullarımızı kapatmak yerine yaşatmak, eğitim sürecine devamları sağlamak maksadıyla da satış sürecini, devir sürecini çok yakından takip ediyoruz. Ekonomik tablonun büyüklüğü satış ve devir işlemlerinin uzamasına yol açıyor. Satış ve devre dair görüşmelerin özellikle tam da bugünlerde çok etkin bir biçimde yürütüldüğünü takip ediyoruz. Bu konularla ilgili taraflarla temas halindeyiz. Ve çok yakın bir süre içinde de satış yönünde bir çözümün ortaya çıkması için de gereken tedbirleri de alıyoruz."
‘ÇOCUKLARIN EYLEME KATILMASI, FOTOĞRAFLARININ ÇEKİLMESİ DOĞRU DEĞİL’
Satış sürecinin olumlu sonlanmasını beklediklerinin dile getiren Ziya Selçuk, “Bu anlamda temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi yönünde olup kamu kaynaklarıyla şirket kurtarma şeklinde bir planımızın olmadığını da ifade etmek isterim. Kamu kaynakları kamu kurumlarının daha işlevsel olması için yönlendirilecektir” dedi.
Öğrencilerin eylemlere katılmaları ve fotoğraflarının çekilmesini eleştiren Selçuk, şunları söyledi:
“Elbette milli eğitimle ilgili çok büyük projelerin peşindeyken, çok büyük planlamaların içindeyken bir özel okulun yönetilemeyen finansal problemlerine çözüm aramak ya da bununla meşgul olmayı tercih etmeyiz. Diğer yandan bizim meselemiz çocuklar. Onlar için bu meseleyle çok özel bir şekilde ilgileniyoruz. Hal böyleyken çocuklarımızın bu konuyla ilgili eylemlere katılması, fotoğraflarının çekilmesi, videolarının çekilmesi gibi çocukları bu meselenin içine dahil etmeye çalışan gayretlerin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Öğretmenlerimizden ve velilerimizden bu konuda çok özel bir hassasiyet bekliyorum."
İTÜ VAKFI’NA DEVİR İDDİASI: BİZ SADECE SOMUT DURUMLARA BAKARIZ
Özel okullarda benzer sorunların yaşanmaması için yasal düzenlemeler yapılaması için çalışmalar yapıldığını aktaran Selçuk, okullardan açılışta mali teminat istenmesi, en az ödenmiş sermaye zorunluluğu, şirketlerin sadece eğitim alanında faaliyet göstermesi zorunluluğu gibi şartlar isteneceğini belirti.
Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı’na devredildiği iddiaları sorulan Ziya Selçuk, “Birçok şey konuşuluyor. Biz somut olarak, kanıta dayalı durumlara bakarız. Temasımız sürüyor ama Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkisi ve sorumluluğu sadece belirli kuralların işlememesi halinde kurumların faaliyetini sonlandırılmasıyla sınırlı. Siz o bilgiyi nereden aldıysanız lütfen teyit ettirmeye çalışın. Biz şu anda böyle bir açıklama yapmak durumunda değiliz” yanıtını verdi. / DUVAR
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2019, 13:20