Dr. Burcu Gündoğdu'nun projesine British Council Desteği

Hakkari Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gündoğdu'nun yürüttüğü proje, British Council ISPF Research Collaboration Grants tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Dr. Burcu Gündoğdu'nun projesine British Council Desteği

Çölemerik Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gündoğdu'nun yürüttüğü "Investigation of Grid-Forming Ancillary Service Regulations in the UK and Potential Analyses for Turkey" başlıklı proje, British Council ISPF Research Collaboration Grants tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Hakkari Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Bu uluslararası proje kapsamında, Birleşik Krallık elektrik şebekesinde uygulanan şebeke oluşturma yardımcı hizmet düzenlemeleri detaylı bir şekilde incelenecek ve Türkiye için en uygun olanların uygulama haritası çıkarılacak. Proje ayrıca, Türk enerji pazarı için yeni düzenlemeler ve girişimler geliştirilmesini de hedefliyor” denildi.

Açıklamada ayrıca, Dr. Gündoğdu'nun projesinin, küresel enerji zorluklarına yenilikçi çözümler sunmanın yanı sıra, Türkiye’nin elektrik şebekesi kodlarını (grid code) geliştirme ve yenilenebilir enerji sistemlerini ulusal şebekelere entegre etme konusunda da önemli deneyimler kazandıracağı ve aynı zamanda uluslararası alanda yeni bağlantılar ve işbirlikleri kurma fırsatları sunacağı vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER