istanbul evden eve nakliyat eşya depolama

Kobanê'de halk YPG-YPJ savaşçılarıyla bayramlaştı

Kobanêliler Ramazan Bayramı’nı IŞİD çetelerine karşı direniş içerisinde karşıladı. Halk önce, savunma savaşında yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçılarının mezarlarını ziyaret etti. Ardından cephedeki direnişçilerin bayramını kutladı.

Kobanê'de halk YPG-YPJ savaşçılarıyla bayramlaştı
Kobanêliler Ramazan Bayramı’nı IŞİD çetelerine karşı direniş içerisinde karşıladı. Halk önce, savunma savaşında yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçılarının mezarlarını ziyaret etti. Ardından cephedeki direnişçilerin bayramını kutladı.


Kobanê halkı, bayram sabahı çocuklarını toprağa verdikleri mezarlıklara akın etti.

Şehit Dicle  Mezarlığında bir araya gelen yüzlerce Kobanêli çeşitli tarihlerde yaşamlarını yitiren YPG ve YPJ gerillalarının mezarları ziyaret ederek tören düzenledi.

Kobanê Şehit Aileleri Kurumu üyeleri, TEVDEM, YPG ve YPJ savaşçıları ve yaşamlarını yitiren gerillaların çocukları, eşleri ve anne babaları  törende hazır bulundu.

Törende IŞİD çetelerine karşı savaşta yaşamını yitiren YPG gerillası Şehit Cilo’nun 10 yaşındaki oğlu söz alarak şunları kaydetti: "Şehit çocukları olarak ağlamayacağız. Gün Kobanê’yi savunma günüdür. Apocular devlet kurmak için mücadele etmiyor, Apocular Kürt halkının onuru ve Kobanê’nin savunulması için savaşıyor."

15 GÜN ÖNCE BABASINI KAYBETTİĞİNDEN HABERSİZ

Mezarlık ziyaretleri sırasında duygulu anlar da yaşandı.

13 Temmuz’da Kobanê’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hemo Mihamed’in bir buçuk yaşındaki minik kızı da mezarlığı ziyaret edenler arasındaydı.

Bir tarafta ağlayan annesini anlamaya çalışırken diğer yanda  doyunca öpüp koklayamadığı babasının fotoğrafı duruyor.  Kobanê çocukları bayramda şeker yerine yitirdiklerinin acısını tadıyor.

CEPHEDE BAYRAMLAŞMA

Kobanêliler, bayramda cephedeki YPG-YPJ savaşçılarını da yalnız bırakmadı.

Kobanê'deki kurumlar YPG-YPJ taburları, YPG Kobanê Genel Karargahı ve IŞİD çetelerine karşı çatışmalarda yaralanan YPG savaşçılarına bayram ziyareti gerçekleştirdi. 

Kobanê Şehit Aileleri Kurumu ve Yekitiya Star öncülüğünde bir araya gelen bir grup, YPG-YPJ taburları, YPG Kobanê Genel Karargahı ve yaralı YPG savaşçılarına bayram ziyaretinde bulundu.

Ziyaretler sırasında konuşan Kobanê Şehit Aileleri Kurumu üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan YPG, YPJ ve HPG’nin bayramını kutladı.

IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı YPG ve YPJ’nin sergilediği direnişi selamladıklarını belirten kurum üyeleri, Kobanê'de direnişin süreceğini ifade etti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER