Gazze'de ölü sayısı 38 bin 983'e yükseldi, İsrail Lübnan'ın güneyini vurdu

İsrail Gazze'de dün 64 Filistinliyi daha öldürürken, Lübnan'ın güneyinde de Hizbullah'a ait silah depolarını vurdu.

Gazze'de ölü sayısı 38 bin 983'e yükseldi, İsrail Lübnan'ın güneyini vurdu

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 38 bin 983'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, son 24 saatteki saldırılarda 64 kişi daha öldü.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde "dört katliam gerçekleştirdiği" belirtilen açıklamada, bu saldırılarda 105 kişinin de yaralandığı belirtildi. Buna göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaralananların sayısı da 89 bin 727'ye yükseldi.

Öte yandan, İsrail ordusu dün gece Lübnan'ın güneyinde düzenlediği hava saldırılarında "Hizbullah'ın silah depolarını hedef aldığı" yönündeki haberleri teyit etti. Açıklamada, Hizbullah'a ait olan ve roketler ile bazı başka silahların tutulduğu iki deponun hedef alındığı savunuldu.

Lübnan devlet ajansı NNA dün gece, İsrail ordusunun sınıra yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Adlun kasabasına saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Haberde, saldırıdan yaklaşık bir saat sonra hâlâ roket patlamaları duyulduğunu, patlamalarda üç kişinin hafif yaralandığı belirtilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2024, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER