Hurras el Din bu yılın başlarında, Tahrir el Şam’dan ayrılan militanlar tarafından kurulmuştu. Bu kişilerin arasında yabancı savaşçıların da bulunduğu belirtiliyor.
REUTERS: TAHRİR EL ŞAM TAVRINI HÂLÂ AÇIKLAMADI
Reuters ajansı ilgili haberinde “Hurras el Din İdlib’deki ana İslamcı militan grup olmamakla beraber, yaptığı açıklama geçen hafta Rusya ve Türkiye tarafından kotarılan anlaşmayı zora sokacak itirazlara işaret ediyor” ifadelerini kullandı. Haberde, İdlib’deki en güçlü cihatçı grup olan Tahrir el Şam’ın (eski adıyla El Nusra Cephesi) henüz anlaşmaya dair tavrını açıklamadığına da dikkat çekildi.
Anlaşma uyarınca, isyancıların 15 Ekim itibarıyla silahsızlandırılmış bölgeden ağır silahlarını bırakarak çekilmesi öngörülüyor.
ÖSO BAĞLANTILI ULUSAL KURTULUŞ CEPHESİ: SİLAH BIRAKMAYIZ
Öte yandan, Türkiye ile bağlantılı olduğu belirtilen ve ÖSO gruplarından oluşan Ulusal Kurtuluş Cephesi de ‘Türkiye’nin çabalarıyla tam işbirliği’ni ilan etti ancak çekilmeyi veya silahsızlanmayı reddetti. Açıklamada “Türk müttefikimiz ile sivillerin korunması yönündeki çabalarının başarılı olması için tam işbirliğimizi ilan ediyoruz” denilse de, Rusya ve İran’ın anlaşmaya ‘ihanet edebileceği’ belirtilerek “Elimiz tetikte kalacak ve silahlarımızı, toprağımızı veya devrimimizi bırakmayacağız” ifadeleri yer aldı. (Dış Haberler)
Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 22:21